Kuyt en Vilhena roemen karakter Feyenoord
Datum: 19-03-2017  Bron: feyenoord.nl
In het Feyenoord-kamp waren zondagmiddag veel lachende gezichten te bespeuren. De spelers beseften dat ze met de 1-2 overwinning een belangrijke slag hadden geslagen en roemden na afloop vooral het karakter dat ze hadden getoond.

Dirk Kuyt
‘De eerste helft was niet goed,’ had ook Dirk Kuyt gezien. ‘We kwamen 1-0 achter op een lastig bespeelbaar veld, maar na rust hebben we de tegenstander opgevreten. We knokten onszelf terug in de wedstrijd, waren scherp in de duels.’

Kuyt: ‘Zoals we in de tweede helft speelden, dát is het team dat we willen zien. We hebben echt karakter getoond en laten zien dat we niet alleen fysiek maar ook mentaal sterk zijn. Dit geeft een heerlijk gevoel, zeker met het oog op de volgende wedstrijd, uit tegen Ajax. Ik hoop dat we de interlandperiode goed doorkomen en dat de jongens met blessures fit raken, zodat we met een zo fit mogelijke selectie de Klassieker kunnen spelen.’

Tonny Vilhena
Tonny Vilhena kroonde zich zondag in Heerenveen tot matchwinner. ‘Daar ben ik natuurlijk heel blij mee, maar het belangrijkst is dat we als team voor de drie punten hebben gevochten,’ reageerde de middenvelder na afloop.

‘In de eerste helft speelden we te veel de lange bal, in de tweede helft hebben we laten zien wat we echt in huis hebben,’ aldus Vilhena, die zich maandag bij Oranje mag melden. ‘In de kleedkamer zeiden tegen we elkaar: we moeten gaan voetballen, dát is waar we goed in zijn. Dat hebben we gedaan en doordat we ook beter in de duels kwamen, kwamen we ook beter in de wedstrijd. Uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen.’