Elia: ‘Wist meteen dat die bal erin zou gaan’
Datum: 16-04-2017  Bron: feyenoord.nl
Eljero Elia besliste zondagmiddag met een prachtige knal in de verre hoek de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De aanvaller blikte dan ook met een grote glimlach terug op de 2-0 overwinning in De Kuip.

‘We wilden deze wedstrijd heel graag winnen,’ stelde Elia na afloop. ‘De wijze waarop we dat gedaan hebben, is heel mooi. FC Utrecht heeft een goede ploeg, dus je moet geconcentreerd blijven en je niet gek laten maken. Dat hebben we negentig minuten lang goed gedaan.’

Elia hield zijn ploeggenoten in de rust, toen er nog niet gescoord was, voor dat ze geduldig moesten blijven. ‘We creëren altijd kansen en scoren altijd in De Kuip, heb ik gezegd. Dat is uitgekomen. De 1-0 was bevrijdend. Dan weet je dat je nog één keer moet scoren om de wedstrijd te beslissen.’

Die tweede goal kwam uiteindelijk van zijn eigen voet. Tien minuten voor tijd draaide Elia vanaf links naar binnen, om vervolgens met een heerlijk schot de verre hoek vinden. ‘De eerste aanname moet altijd goed zijn, heb ik van Erik ten Hag geleerd. Dat was ie, waardoor ik mijn tegenstander gelijk kwijt was. Toen ik de bal raakte, wist ik meteen dat ie erin zou gaan.’