Feyenoord onderuit in Oostenrijk
Datum: 22-07-2017  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord heeft de eerste nederlaag van de oefencampagne geleden. Tijdens het trainingskamp in het Oostenrijkse Schruns verloor de landskampioen zaterdagmiddag met 1-0 van Bundesliga-club SC Freiburg.

De openingsgoal van de Duitsers na zeventien minuten deed geen recht aan de verhoudingen. Gesteund door honderden supporters was Feyenoord in het eerste kwartier op het fraai gelegen complex van FC Schruns namelijk de sterkere ploeg geweest, met twee goede schietkansen voor Tonny Vilhena tot gevolg. De middenvelder mikte de eerste keer te hoog en had bij poging twee de pech dat zijn harde schot geblokt werd.

Vilhena kon zijn tweede schot loslaten na een goede actie van Jean-Paul Boëtius, die niet veel later een ongelukkige rol speelde bij de openingstreffer. De buitenspeler stapte verkeerd in, waardoor de rechtsback van Freiburg vrij baan had en spits Florian Niederlechner in de gelegenheid stelde om de bal over de uitkomende Brad Jones te wippen.

Na de achterstand had Feyenoord, dat voor het eerst in het nieuwe uittenue speelde, moeite zich te herpakken. De ploeg leek zich in de felle zon niet over haar dode punt heen te komen en wist voor rust alleen nog via een schot van Jens Toornstra (over) gevaarlijk te worden. Naast de hitte en de pittige trainingsarbeid die Feyenoord deze week verrichtte, speelde wellicht ook het feit dat de spelers nog aan elkaar moeten wennen een rol. Zo maakte Ridgecanio Haps zijn officieuze debuut als linksback en hadden ook nieuwelingen Kevin Diks en Sofyan Amrabat een basisplaats.

Direct na rust bracht Van Bronckhorst vier nieuwe spelers binnen de lijnen. Miquel Nelom, Michiel Kramer en Bilal Basaçikoglu vielen in op hun vertrouwde positie, terwijl Renato Tapia centraal in de verdediging Eric Botteghin afloste. Van het viertal zorgde Basaçikoglu voor het eerste gevaar. De buitenspeler speelde zichzelf kort na rust knap vrij, om vervolgens in de korte hoek de vuisten van de Duitse doelman te vinden.

Het legioen hoopte dat de actie van Basaçikoglu de aanzet zou zijn tot meer, maar ook in de tweede helft slaagde Feyenoord er niet in om Freiburg langdurig onder druk te houden. Omdat het spelniveau van Freiburg eveneens steeds verder weg zakte, ging het oefenduel in Oostenrijk als een nachtkaars uit en leed Feyenoord de eerste nederlaag van de oefencampagne.

SC Freiburg – Feyenoord 1-0 (1-0)
Scoreverloop:
17’ 1-0 Niederlechner

Geel: Kramer

Opstelling Feyenoord: Jones; Diks (75’ Hamer), Botteghin (46’ Tapia), Van der Heijden, Haps (46’ Nelom); Amrabat (46’ Basaçikoglu), El Ahmadi, Vilhena; Toornstra, Jørgensen (46’ Kramer), Boëtius.
Opstelling SC Freiburg: Schwolow; Stenzel, Lienhart, Söyüncü (39’ Stanko), Günter; Höfler, Franz, Abrashi; Kleindienst, Niederlechner en Petersen.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Feyenoord wil tweede plaats officieel veiligstellen in Deventer
Slot: ‘Genoeg om voor te spelen in Sittard’
Teamnieuws: Bijlow en Trauner terug in wedstrijdselectie
Slot: ‘Wilden graag laten zien hoe goed we zijn’
Slot kijkt niet naar ranglijst voor Klassieker

Volgende wedstrijd

Go Ahead Eagles  VS  Feyenoord

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20