Van Bronckhorst: ‘We hadden onszelf moeten belonen’
Datum: 17-09-2017  Bron: feyenoord.nl
Giovanni van Bronckhorst besefte na afloop van de 1-0 nederlaag tegen PSV maar al te goed dat het verlies van zijn ploeg onnodig was geweest. De reactie van de Feyenoord-trainer lees je hieronder.

Over de eerste helft
‘1-0 achter na twee minuten, dat is uiteraard niet het begin dat we wilden. In de eerste twintig minuten wilden we bal niet hebben, toonden we geen durf, en het druk zetten op de tegenstander ging niet goed. Dat heb je wel nodig in een topwedstrijd. Na een minuut of twintig, 25 ging dat beter. We kwamen beter in de wedstrijd, een doelpunt van ons hing in de lucht via onder meer Steven Berghuis en Jens Toornstra, maar toen kwamen we met tien man te staan…’

Over de rode kaart van Steven Berghuis
‘Bij zijn eerste gele kaart kwam Steven hard in op Luuk de Jong. Over de tweede gele kaart van Steven ben ik wel pissig. Dat was een domme gele kaart. Steven mag niet in die situatie komen, ook hij weet dat je in topduels met elf man moet blijven staan.’

Over de tweede helft.
‘Na rust heb ik Michiel Kramer, die ik in de eerste helft goed vond spelen, gewisseld om het middenveld te versterken. We wilden compact spelen en vanuit de omschakeling gevaarlijk proberen te worden. Dat ging goed, ik had niet het gevoel dat we met tien man speelden. We durfden toen meer te voetballen en ik zag na rust ook een echt team. We hebben een aantal goede kansen gehad, maar Jeroen Zoet had uitstekende reddingen in huis. Ik ben trots op hoe het team in de tweede helft heeft gespeeld, maar we hadden onszelf moeten belonen. Het gaat uiteindelijk om het resultaat en ik ben dan ook teleurgesteld dat we geen punt hebben gepakt.’