Nieuwkoop maakt rentree bij Feyenoord 2
Datum: 02-10-2017  Bron: feyenoord.nl
Bart Nieuwkoop heeft maandagmiddag zijn rentree gemaakt bij Feyenoord 2. De verdediger kampte sinds half juli met een hamstringblessure, maar is weer voldoende hersteld om minuten te kunnen maken. In de uitwedstrijd tegen SC Cambuur 2, die met 2-0 werd verloren, speelde de verdediger 45 minuten mee. Ook Sven van Beek, die vorige week tegen Napoli al zijn rentree maakte, kwam een uur in actie.

Het tweede elftal van Feyenoord had het in de eerste helft moeilijk tegen de reserveploeg van de club uit Friesland. Een goed oplettende Justin Bijlow zorgde er met drie knappe reddingen voor dat Feyenoord 2 op de been bleef. Coach Roy Makaay zag dat zijn ploeg moeite had met het bewegelijke spel van de tegenstander en zette zijn ploeg in de tweede helft daarom anders neer, waardoor het makkelijker aan voetballen toekwam.

Onder meer via Emil Hansson kregen de reserves van Feyenoord een goede kans om te openingstreffer te maken, maar het Noorse talent zag zijn poging gekeerd worden. Ook SC Cambuur 2 bleef zoeken naar de eerste treffer van de middag. Onoplettendheid in de verdediging van Feyenoord 2 zorgde na zeventig minuten uiteindelijk voor de 1-0. Enkele minuten later was het opnieuw raak voor SC Cambuur 2, dit keer vanaf de penaltystip. Ook na de 2-0 kreeg Feyenoord 2 enkele kansen om te scoren, maar de bal wilde er niet in.

Makaay baalde na afloop van de nederlaag, maar was vooral blij dat Nieuwkoop en Van Beek weer in actie kwamen. ‘Natuurlijk, het is nooit leuk om te verliezen, maar het belangrijkste is dat Bart en Sven vandaag hebben gespeeld,’ sprak de coach. ‘Vooraf hadden we besloten om Bart een helft te laten spelen en Sven een uur. Fysiek hebben ze het allebei doorstaan, dat is een goede stap op de weg terug. Dat is hartstikke mooi voor die jongens.’

SC Cambuur 2 - Feyenoord 2 2-0 (0-0)
Scoreverloop
71’ 1-0
75’ 2-0 (strafschop)