Feyenoord boekt belangrijke zege op Vitesse
Datum: 03-12-2017  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord heeft zaterdagavond een belangrijke overwinning geboekt op Vitesse. Dankzij een vroege goal van Nicolai Jørgensen won de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst in De Kuip met 1-0 en passeerde het zowel de Arnhemmers als FC Utrecht op de ranglijst. Feyenoord staat nu op de vijfde plaats in de Eredivisie.



Het legioen kon in de ijskoude Kuip, waar de temperatuur rond het vriespunt lag, al snel de handen warm klappen voor Feyenoord. De thuisploeg begon namelijk prima aan de wedstrijd en zocht direct de aanval, met name over de linkerkant waar Sam Larsson en Miquel Nelom (die de geblesseerde Ridgeciano Haps verving) een tandem vormden. Zo was Nicolai Jørgensen al een keer gevaarlijk geweest met een goed schot, voordat hij na negen minuten daadwerkelijk de 1-0 binnentikte.

Aan de openingsgoal ging een uitstekende aanval vooraf, waarbij de hoofdrol was weggelegd voor Sofyan Amrabat. De middenvelder combineerde met Steven Berghuis en was net iets eerder bij de bal dan doelman Remko Pasveer, waardoor hij Jørgensen een niet te missen kans kon bieden. De Deen werd met zijn doelpunt de eerste Feyenoorder die in vier Eredivisieduels op rij scoort binnen één seizoen sinds Colin Kazim-Richards in december 2014.

Na de openingstreffer golfde het spel op en neer en was het zo nu en dan oppassen voor Vitesse, al waren de beste mogelijkheden duidelijk voor Feyenoord. Zo verzuimden Sam Larsson, Berghuis en Tonny Vilhena in dezelfde aanval de trekker over te halen, terwijl niet veel later een schot van Larsson werd gekeerd door Pasveer. Kort daarvoor had ook Brad Jones voor het eerst moeten optreden toen Tim Matavz een schot op hem losliet, ten teken dat ook de bezoekers zich zo nu en dan aanvallend lieten gelden.

In de tweede helft bleven grote kansen lange tijd uit, waardoor het tot het einde toe spannend bleef in De Kuip. Feyenoord speelde de wedstrijd in verdedigend opzicht echter geconcentreerd uit, waardoor de 1-0 overwinning over de streep werd getrokken. Het betekende de tweede winstpartij op rij en de eerste competitiezege in eigen huis sinds 27 augustus, die als bijkomende voordelen heeft dat Feyenoord twee plaatsen stijgt op de ranglijst en twee punten inloopt op nummer twee Ajax, dat gelijkspeelde tegen FC Twente.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Slot: ‘Genoeg om voor te spelen in Sittard’
Teamnieuws: Bijlow en Trauner terug in wedstrijdselectie
Slot: ‘Wilden graag laten zien hoe goed we zijn’
Slot kijkt niet naar ranglijst voor Klassieker
Feyenoord wacht midweekse speelronde aan de Dijk

Volgende wedstrijd

Feyenoord  VS  NEC

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20