Feyenoord neemt met winst afscheid van Champions League
Datum: 06-12-2017  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord heeft woensdagavond met een overwinning op Napoli afscheid genomen van de Champions League. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst knokte zich in De Kuip terug na een vroege achterstand en kwam via Nicolai Jørgensen nog voor rust langszij. Jeremiah St. Juste zorgde in blessuretijd uiteindelijk voor de winnende 2-1. Het waren de eerste Europese punten van dit seizoen voor Feyenoord, dat zodoende met opgeheven hoofd van het hoogste Europese voetbalpodium kon stappen.

Evenals in de eerste groepswedstrijd tegen Manchester City keek Feyenoord binnen twee minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Piotr Zielinski tikte in tweede instantie een vrije trap achter de kansloze Kenneth Vermeer, die van Van Bronckhorst de gelegenheid kreeg om speelminuten te maken op het hoogste niveau.

Dat Feyenoord veel geleerd heeft gedurende de Champions League-campagne, liet de ploeg na de vroege tegenvaller zien. Waar City een kleine drie maanden geleden nog voor rust uitliep naar 0-3, daar knokte Feyenoord zich tegen de Italianen juist terug in de wedstrijd. Dat resulteerde na een half uur in de fraaie 1-1 van Nicolai Jørgensen, die een indraaiende voorzet van Steven Berghuis perfect verlengde richting de verre hoek.

Napoli leek even van slag van de veerkracht die Feyenoord toonde, want meteen daarna had de thuisploeg zelfs op voorsprong kunnen staan. Binnen een tijdsbestek van een minuut werd een voorzet van Sofyan Amrabat ternauwernood uitverdedigd, verdween een schot van Jens Toornstra via een Italiaan naast het doel en werd een poging van Jørgensen door Pepe Reina gekeerd in de korte hoek.

Ook Tyrell Malacia ging mee in het niveau van Feyenoord. De 18-jarige linksback mocht op het hoogste voetbalpodium van Europa zijn officiële debuut maken omdat Miquel Nelom niet fit genoeg was om te spelen. Hij bleef prima overeind tegen de Italiaanse topclub en liet zich zo nu en dan zelfs aanvallend gelden, met enkele prima voorzetten als bewijs. In verdedigend opzicht liet de jongeling zich onder meer tien minuten na rust gelden door een gevaarlijke Italiaanse aanval op het juiste moment onschadelijk te maken.

Naarmate de wedstrijd naar het einde kroop, leek Feyenoord het punt steeds meer te koesteren. De ploeg verdedigde compact en gedisciplineerd en gaf zodoende weinig meer weg, ook niet nadat Tonny Vilhena acht minuten voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg. Daardoor leek het bij een gelijkspel te blijven, maar in blessuretijd liet Jeremiah St. Juste De Kuip ontploffen van vreugde. De verdediger kopte raak uit een corner en zorgde er daarmee voor dat Feyenoord niet alleen met opgeheven hoofd maar ook met drie punten afscheid nam van de Champions League.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Slot: ‘Genoeg om voor te spelen in Sittard’
Teamnieuws: Bijlow en Trauner terug in wedstrijdselectie
Slot: ‘Wilden graag laten zien hoe goed we zijn’
Slot kijkt niet naar ranglijst voor Klassieker
Feyenoord wacht midweekse speelronde aan de Dijk

Volgende wedstrijd

Feyenoord  VS  NEC

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20