Feyenoord klaart laatste klus op kerstavond
Datum: 24-12-2017  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord is met een goed gevoel de kerstdagen in gegaan. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst sloot op kerstavond in De Kuip de eerste seizoenshelft af met een 5-1 overwinning op Roda JC Kerkrade. Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra zorgden binnen vier minuten voor een flitsende start, waarna het dankzij goals van Simon Gustafson en opnieuw Jorgensen lang 3-1 stond. Het slotakkoord was voor Steven Berghuis, die met twee late goals de eindstand bepaalde.

Feyenoord had de basis voor de overwinning razendsnel gelegd. De ploeg zette de trend van de laatste twee duels om snel te scoren voort en tekende op de laatste speeldag van de eerste seizoenshelft zelfs voor de snelste treffer van het seizoen. Nicolai Jørgensen vond al na 45 seconden overtuigend het net, nadat een voorzet van Steven Berghuis via een subliem hakje van Sam Larsson voor zijn voeten was gekomen.

Larsson was krap drie minuten later ook de aangever bij de tweede goal, die werd gemaakt door Jens Toornstra. De middenvelder schoot bij de tweede paal hard en hoog binnen, nadat Berghuis de voorzet van Larsson nog had gemist. De 2-0 betekende de snelste voorsprong van twee doelpunten van dit Eredivisie-seizoen (3 minuten en 14 seconden) en de snelste van Feyenoord sinds 22 december 1985, toen Feyenoord uit bij Heracles in de vierde minuut op 0-2 kwam.

Ook na de razendsnelle voorsprong bleef het aanvankelijk smullen geblazen voor het legioen, want de ene flitsende aanval na de andere rolde in het eerste gedeelte van de wedstrijd richting het doel van Hidde Jurjus. Het enige dat de supporters de spelers daarbij konden verwijten, was dat de derde goal voor rust uitbleef. Zo miste Tonny Vilhena een aantal goede kansen en had Berghuis bij zowel een vlammend schot als een kopbal van dichtbij weinig geluk.

Het feit dat Feyenoord niet definitief afstand nam, zorgde ervoor dat Roda – net als Heracles Almelo afgelopen donderdag – kon terugkomen in de wedstrijd. De door Feyenoord verhuurde Simon Gustafson tekende kort na rust uit het niets voor 2-1 en gaf de Limburgers daarmee weer wat hoop op een resultaat.

Lang duurde dat echter niet, want met zijn tweede goal van de avond en zijn zestiende van 2017 zorgde Jørgensen er – op aangeven van Vilhena – na 56 minuten voor dat de marge weer twee werd. Het goede spel van de eerste helft werd daarna niet meer hervonden door de ploeg, maar dankzij twee goals van Berghuis in de slotminuten (assists Jørgensen en opnieuw Larsson) zette Feyenoord alsnog een meer dan uitstekende uitslag neer. Door de ruime zege - en het verkleinen van het gat met de directe concurrentie – zullen spelers en staf daardoor met een goed gevoel de kerstdagen van het bijzondere jaar 2017 in gaan.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Slot: ‘Genoeg om voor te spelen in Sittard’
Teamnieuws: Bijlow en Trauner terug in wedstrijdselectie
Slot: ‘Wilden graag laten zien hoe goed we zijn’
Slot kijkt niet naar ranglijst voor Klassieker
Feyenoord wacht midweekse speelronde aan de Dijk

Volgende wedstrijd

Feyenoord  VS  NEC

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20