Adriaanse: ‘De jongens moesten echt aan de bak’ Adriaanse: ‘De jongens moesten echt aan de bak’
Datum: 07-02-2018  Bron: feyenoord.nl
Cor Adriaanse toonde zich dinsdag na de UEFA Youth League-thriller tussen FC Nitra en Feyenoord Onder 19 (2-3) een blije, maar ook een kritische coach. Het resultaat en de plaatsing voor de volgende ronde zorgden uiteraard voor vreugde, maar de trainer had ook gezien hoe diep het team moest gaan. ‘De jongens moesten echt aan de bak vandaag’, zei Adriaanse in gesprek met Feyenoord TV. ‘Dat hadden ze deels aan zichzelf te wijten, maar uiteindelijk hebben ze hun mentale weerbaarheid getoond.’

Adriaanse was met name kritisch op het tweede gedeelte van de eerste helft, toen Feyenoord Onder 19 na een 0-1 voorsprong op een 2-1 achterstand werd gezet. ‘We begonnen heel goed en tot en met onze goal was er niks aan de hand. Daarna verloren we veel duels en lagen de linies te ver uit elkaar. In de rust heb ik gezegd wat ik er van vond. In de tweede helft hebben we weinig meer weggegeven, al moesten we heel diep gaan voor de overwinning. Vlak voor tijd de winnende maken, mooier kan niet. Die ontlading, daar doe je het voor.’