Van Bronckhorst: ‘Publiek had veel invloed vanavond’
Datum: 09-02-2018  Bron: feyenoord.nl
Trainer Giovanni van Bronckhorst was na de 3-0 overwinning op FC Groningen met name tevreden over de tweede helft. De reactie van de hoofdtrainer van Feyenoord lees je hieronder.

‘We begonnen niet goed aan de wedstrijd,’ zag Van Bronckhorst. ‘Daardoor sloop er wat twijfel in de ploeg en kwamen we moeilijk aan voetballen toe. In de tweede helft begonnen we beter en dat zorgde er ook voor dat het publiek er achter ging staan. We weten dat we sterk staan als het publiek ons steunt en ook vanavond hadden ze veel invloed. Op basis van de tweede helft was de overwinning verdiend.’

Hamstringblessure Sam Larsson
Van Bronckhorst zag halverwege de eerste helft Sam Larsson uitvallen met een hamstringblessure. ‘We moeten vrijdag kijken hoe ernstig het is en hoe lang het gaat duren, maar het ziet er niet heel goed uit,’ zei de bezorgde trainer donderdagavond laat.

Invalbeurt Basaçikoglu
Bilal Basaçikoglu was de vervanger van Larsson. Hij kreeg van Van Bronckhorst de voorkeur boven Jean-Paul Boëtius. ‘Ik ben heel tevreden over Bilal. Hij werkt hard en is uitstekend bezig op de trainingen. Daarom verdiende hij deze invalbeurt en hij heeft het prima gedaan, onder andere met een mooie assist.’

Karakter bij St. Juste
Van Bronckhorst had ook lovende woorden over voor Jeremiah St. Juste, die in de eerste helft na een botsing last had van zijn ribben. ‘In de rust was er nog twijfel of hij verder zou gaan, maar hij heeft karakter getoond en ging door. De 2-0 die hij maakte was heel belangrijk voor ons. Ik was heel blij met hem vandaag, net als met de terugkeer van Jan-Arie van der Heijden en Ridgeciano Haps.’

Klasse bij Van Persie
Tot slot stond Van Bronckhorst nog stil bij de goal van Robin van Persie, die tegen Groningen voor de 3-0 zorgde en zijn eerste treffer maakte sinds zijn terugkeer. ‘De manier waarop hij scoorde, laat zien hoeveel kwaliteit Robin nog altijd heeft. De klasse straalde er vanaf. Deze goal geeft hem ook vertrouwen voor de komende weken. We bouwen het op met hem en ik verwacht dat we Robin de komende wedstrijden steeds meer speelminuten kunnen geven.’