Feyenoord bekerfinalist na zege op Willem II
Datum: 28-02-2018  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord heeft zich voor de zeventiende keer in de clubhistorie geplaatst voor de finale van de TOTO KNVB Beker. In de halve finales werd Willem II woensdagavond in De Kuip eenvoudig met 3-0 verslagen door doelpunten van Steven Berghuis, Robin van Persie en Tonny Vilhena.

Initiatief
Het initiatief was vanaf minuut één voor Feyenoord, dat in eigen huis startte met Kevin Diks, Sven van Beek, Ridgeciano Haps, Robin van Persie en Jean-Paul Boëtius. Het team van hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst werd in het begin gevaarlijk via Haps en El Ahmadi, maar het schot van de linksback miste het doel maar net en de poging van de aanvoerder werd gekeerd door Willem II-goalie Mattijs Branderhorst.

In de 21ste minuut was het wel raak. Haps zette goed door op de linkerflank en gaf de bal laag voor. Nicolai Jørgensen liet de bal lopen en gunde zo de naar binnen getrokken Steven Berghuis een schietkans. De buitenspeler haalde de trekker over en trof via de vingertoppen van Branderhorst doel: 1-0.

Kansensregen na rust
Er waren nog wat kleine kansjes voor rust, voor onder anderen Boëtius en Van Persie, maar na de pauze volgden de mogelijkheden zich voor Feyenoord pas echt in een razend tempo op. Het ondanks de vrieskou massaal naar De Kuip gekomen legioen zag bijvoorbeeld in de 52ste minuut hoe Van Persie maar een teenlengte tekort kwam om een voorzet van Berghuis binnen te werken.

Enkele minuten later was het Berghuis die op zijn beurt een kans op de 2-0 liet liggen, waardoor Willem II nog mocht blijven hopen op de aansluitingstreffer. Elmo Lieftink was daar met een schot van afstand in de zestigste minuut nog het dichtst bij, maar hij zag dat Feyenoord-doelman Brad Jones alert reageerde en de bal over de achterlijn werkte.

Van Persie verdubbelt voorsprong
Na de daarop volgende hoekschop liep Feyenoord uit naar 2-0. Boëtius kreeg de bal in zijn bezit nadat die uit het strafschopgebied was gewerkt en de buitenspeler verlegde het spel van rechts naar linksback Haps. Die stoomde op, legde af op Van Persie en de routinier knalde de 2-0 op het scorebord. Het betekende de 300ste treffer in de profloopbaan van de topscorer aller tijden van Oranje.

De overwinning kwam voor Feyenoord in het half uur dat volgde na de tweede goal van de avond niet meer in gevaar. De thuisploeg liep in de 85ste minuut zelfs nog verder weg bij Willem II. Tonny Vilhena speelde zich met een paar lichaamsschijnbewegingen vrij in het strafschopgebied en haalde uit. De bal verdween via de binnenkant van de paal over de doellijn: 3-0.

Zeventiende finale
Door de mooie overwinning plaatste Feyenoord zich voor de zeventiende keer in de historie voor de finale van de TOTO KNVB Beker, die dit jaar op zondag 22 april in De Kuip wordt gespeeld. AZ is die dag de tegenstander. De Alkmaarders versloegen FC Twente woensdagavond met 4-0.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Slot: ‘Genoeg om voor te spelen in Sittard’
Teamnieuws: Bijlow en Trauner terug in wedstrijdselectie
Slot: ‘Wilden graag laten zien hoe goed we zijn’
Slot kijkt niet naar ranglijst voor Klassieker
Feyenoord wacht midweekse speelronde aan de Dijk

Volgende wedstrijd

Go Ahead Eagles  VS  Feyenoord

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20