Van Persie: ‘Lekker om weer lang te spelen’
Datum: 15-04-2018  Bron: feyenoord.nl
Robin van Persie stelde tevreden vast dat Feyenoord de vierde plaats door de 3-1 overwinning op FC Utrecht steviger in handen heeft. De voorsprong op nummer vijf uit Utrecht bedraagt met nog drie Eredivisieduels te gaan acht punten. ‘Dat moet genoeg zijn’, zei Van Persie.

‘Ik snap dat de ogen bij veel mensen al gericht zijn op de bekerfinale tegen AZ van komende zondag, maar voor ons ging het eerst om de wedstrijd van vandaag’, sprak Van Persie, die in de basis startte als vervanger van de geschorste Steven Berghuis.

‘Deze overwinning is daarom ook belangrijk. Er zijn eigenlijk geen slechte momenten om te scoren, maar wij scoorden vandaag wel echt op de goede momenten. Binnen tien minuten kwamen we op 1-0 en vlak voor rust maakte ik de 2-1. Dat was een goeie goal, maar vooral een belangrijke. Dat doelpunt gaf rust.’

Van Persie zag namelijk dat Feyenoord de grip op de wedstrijd wat kwijtraakte voor rust, maar het initiatief weer pakte na de pauze. ‘Daarna werd FC Utrecht niet echt gevaarlijk meer’, stelde de als aanvallend middenvelder opgestelde routinier die na zeventig minuten naar de kant ging.

‘Het is voor mezelf lekker om na een terugval (kuitblessure, red.) weer lang te kunnen spelen’, besloot Van Persie. ‘Ik ben zelf niet zo met het vol maken van die negentig minuten. Voor anderen is dat misschien een onderwerp, maar voor mij niet. Het gaat mij om minuten maken, belangrijk zijn en vooral winnen.’