Van Bronckhorst: ‘Begrip voor mindere uitvoering’
Datum: 29-04-2018  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord sloot zondag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend af tegen Sparta Rotterdam (3-1). Dat ging niet vanzelf, zag ook Giovanni van Bronckhorst. ‘Het was erg matig vandaag, maar voor die mindere uitvoering heb ik wel begrip.’

De laatste uitspraak van de hoofdtrainer had uiteraard alles te maken met de bekerwinst van vorige week, waardoor er voor Feyenoord in de laatste twee competitieduels niets meer op het spel staat. ‘Dit soort wedstrijden heb ik zelf ook gespeeld en het zijn de moeilijkste duels om te spelen’, zei Van Bronckhorst. ‘Dat zag je vandaag ook terug bij ons.’

Sparta profiteerde optimaal en nam voor rust een voorsprong in De Kuip. ‘De achterstand had zelfs groter kunnen zijn’, vond Van Bronckhorst, die vervolgens tijdens de rust een duidelijke boodschap overbracht op zijn spelers. ‘Het moest anders, wilden we de laatste thuiswedstrijd winnend afsluiten. In de tweede helft hebben we ons goed herpakt en met een paar fantastische goals de wedstrijd alsnog naar ons toegetrokken.’

Vooral de 3-1 van Steven Berghuis kon Van Bronckhorst bekoren. ‘Een aanval uit het boekje. De dynamiek en het loopvermogen waarover wij beschikken, kwamen bij die goal goed tot uiting’, sprak de coach, voor wie de overwinning op Sparta ook nog een klein persoonlijk extraatje betekende. ‘Eindelijk gewonnen van Dick Advocaat’, besloot hij met een knipoog.