Van Bronckhorst: ‘Justin staat heel zeker in het doel’
Datum: 06-05-2018  Bron: feyenoord.nl
Giovanni van Bronckhorst had zondag redenen genoeg om in opperbeste stemming de pers te woord te staan. De coach kon dankzij de 2-3 overwinning in Heerenveen en de wijze waarop deze tot stand was gekomen tevreden terugkijken op het slot van het seizoen.

Bijna tachtig minuten lang was er voor Feyenoord geen vuiltje aan de lucht in het zonnige Friesland, zag ook Van Bronckhorst. Zijn team leidde al enige tijd met 0-2 en de thuisploeg leek verslagen. Totdat het binnen een paar minuten ineens 2-2 stond en Heerenveen met een strafschop zelfs dé kans kreeg om op voorsprong te komen. ‘Het team viel in die fase even uit elkaar, maar verder ben ik heel tevreden over hoe we het vandaag hebben gedaan.’

Dat Feyenoord niet op achterstand kwam te staan was te danken aan Justin Bijlow, die de penalty van Arber Zeneli stopte. Van Bronckhorst was na afloop vol lof over zijn pas 20-jarige doelman. ‘Die strafschop pakte hij fantastisch, terwijl hij met een goede uittrap ook al de 0-1 inleidde. Justin staat heel zeker in het doel, wat extra bijzonder is gezien zijn jonge leeftijd. We weten wat we aan hem hebben en zijn heel blij met hem.’

Kort daarna viel via de voet van invaller Bilal Basaçikoglu de winnende goal aan de andere kant, waardoor Feyenoord het seizoen alsnog afsloot met een overwinning. De zege in Heerenveen betekende bovendien alweer de achtste competitiezeg op rij voor Feyenoord.

‘Een goede reeks, zoals we ook aan het begin van dit seizoen goed hebben gepresteerd’, zei Van Bronckhorst. ‘In de tussenliggende periodes hebben we te maken gehad met blessures, de Champions League en mentale klappen, waardoor we niet constant genoeg zijn geweest. Toch ben ik blij met de wijze waarop we het seizoen hebben afgesloten.’