Feyenoord haalt flink uit tegen FC Basel
Datum: 13-07-2018  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord heeft de tweede wedstrijd om de Uhrencup ruim gewonnen. De Zwitserse topclub FC Basel werd vrijdagavond in Biel met 0-5 verslagen, door goals van Robin van Persie (2), Steven Berghuis, Eric Botteghin en Tonny Vilhena.

Feyenoord, dat met een volledig ander team begon dan afgelopen woensdag tegen BSC Young Boys, kende een vliegende start in de Tissot Arena. Al in de tweede minuut vond Steven Berghuis met een afgemeten voorzet Robin van Persie en de als spits opgestelde routinier kopte gedecideerd raak: 0-1.

Ook in de rest van de eerste helft waren Berghuis en Van Persie de gevaarlijkste Feyenoorders. Beide aanvallers wisten elkaar meerdere malen goed te vinden en het was dan ook geen verrassing dat zij verantwoordelijk waren voor de 0-2. Van Persie kreeg de bal zomaar in de voeten na een foute uittrap van de doelman en stelde Berghuis in staat om bij de tweede paal binnen te glijden.

Tussendoor had Feyenoord de zaken goed voor elkaar. De ploeg stond goed en gaf weinig kansen weg. En werd Basel, met voormalig spits van FC Utrecht en Vitesse Ricky van Wolfswinkel in de gelederen, toch een keer gevaarlijk, dan was het Justin Bijlow die goed ingreep.

De doelman liet, door te weifelen bij een uittrap, Basel na rust wel bijna terugkomen in de wedstrijd, maar zag tot zijn opluchting dat de bal via Van Wolfswinkel net naast ging. Daarna nam Feyenoord weer wat meer het heft in handen en dat leidde na een uur spelen tot een derde goal. Van Persie plaatste de bal van een meter of achttien met Zwitserse precisie in de korte hoek en werd direct vervangen door Cheick Touré.

Na de derde goal was de koek nog niet op. Eerst kopte Eric Botteghin van dichtbij hard raak uit een vrije trap van Berghuis en tien minuten voor tijd knalde Tonny Vilhena raak in de verre hoek op aangeven van Jean-Paul Boëtius. Twee laatsgenoemden behoorden tot de zeven spelers die een kwartier invielen. Onder hen was ook Luis Sinisterra, de Colombiaanse aanvaller die deze week werd aangetrokken en zijn officieuze debuut maakte voor Feyenoord.

Dankzij de zege sluit Feyenoord het trainingskamp in Zwitserland met een zeer goed gevoel af, ondanks dat de ploeg de Uhrencup niet meer kan winnen. Die eer valt Young Boys of Wolverhampton Wanderers, die elkaar zaterdag ontmoeten, te beurt. Feyenoord vliegt zaterdagavond terug naar Rotterdam.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Slot: ‘Genoeg om voor te spelen in Sittard’
Teamnieuws: Bijlow en Trauner terug in wedstrijdselectie
Slot: ‘Wilden graag laten zien hoe goed we zijn’
Slot kijkt niet naar ranglijst voor Klassieker
Feyenoord wacht midweekse speelronde aan de Dijk

Volgende wedstrijd

Feyenoord  VS  NEC

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20