Feyenoord sleept zege uit het vuur tegen Vitesse
Datum: 30-09-2018  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord heeft voor de achtste keer op rij een thuiswedstrijd in de Eredivisie gewonnen. Zondag werd Vitesse met 2-1 verslagen door het veerkrachtige team van Giovanni van Bronckhorst, dat na rust terugkwam van een achterstand door goals van Eric Botteghin (1-1) en Robin van Persie (2-1). In een hectische slotfase kreeg de matchwinner nog een rode kaart, net als Vitessenaren Danilho Doekhi en Thomas Bruns.

Feyenoord begon in een gewijzigde formatie aan de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Kenneth Vermeer verving de geblesseerde Justin Bijlow (knie) onder de lat, terwijl de niet geheel fitte Sam Larsson (voet) op de bank begon. De plaats van de Zweedse buitenspeler werd ingenomen door Jens Toornstra en Dylan Vente begon in de spits, met Robin van Persie als aanvallende middenvelder daarachter.

Klap voor rust
Met die ploeg begon Feyenoord moeizaam aan de wedstrijd. De formatie kwam niet tot kansen en liep door de tegentreffer van Matús Bero tegen een achterstand op. De aanvaller van Vitesse kopte in eerste instantie nog op de paal, maar schoof de bal in de 32ste minuut in de rebound onder Vermeer door: 0-1. Die klap kwam Feyenoord voor rust niet meer te boven.

Van Bronckhorst probeerde aanvallend iets te bewerkstelligen door Toornstra na de pauze te vervangen door Larsson en de hoofdcoach slaagde in die opzet. Binnen drie minuten kreeg Feyenoord drie hoekschoppen en uit de laatste viel de gelijkmaker. Eric Botteghin knikte de bal na voorzet van Steven Berghuis in het doel: 1-1.

Hectische slotfase
De 2-1 liet in een hectische slotfase lang op zich wachten, maar Feyenoord werd in de jacht naar een voorsprong in het zadel geholpen door Vitesse. Thomas Bruns ging er in de 63ste minuut namelijk met een directe rode kaart af na een charge langs achteren op Jordy Clasie. En nadat buitenspeler Roy Beerens en spits Tim Matavz er met (zware) blessures af moesten, werd Feyenoord nog een stuk gevaarlijker.

Van Persie zorgde in de 88ste minuut voor de bevrijding door de bal uit een vrije trap op heerlijke wijze in de bovenhoek te knallen. De aanvoerder bezorgde Feyenoord daarmee de overwinning, maar moest even later ook inrukken na een sliding langs achteren. Arbiter Gözübüyük beoordeelde die actie namelijk als een overtreding en trok een rode kaart, waarna Danilho Doekhi (Vitesse) er even later na zijn tweede gele kaart óók nog af moest.

Tweede plaats
Feyenoord blijft door de overwinning gedeeld tweede op de ranglijst van de Eredivisie. Na zeven speelronden bezit het team zestien punten, net als Ajax en Heracles Almelo. Volgende week zondag gaat de formatie van Van Bronckhorst in Tilburg op bezoek bij Willem II (aftrap 14:30 uur).
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Slot: ‘Wij blijven altijd doorgaan’
Feyenoord naar Heerenveen: ‘Pittige uitwedstrijd’
Teamnieuws: Milambo haakt af voor duel in Heerenveen
Nieuwe fase voor Feyenoord: ‘Hetzelfde blijven presteren’
Slot zag intens gevecht: Terechte uitslag

Volgende wedstrijd

Feyenoord  VS  Heracles Almelo

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20