Van Bronckhorst ziet Feyenoord met twee gezichten
Datum: 30-09-2018  Bron: feyenoord.nl
Net als een week eerder tegen FC Utrecht zag Giovanni van Bronckhorst hoe Feyenoord ook tegen Vitesse de overwinning vlak voor tijd uit het vuur sleepte (2-1). De coach sprak na afloop van een te groot verschil tussen de eerste en de tweede helft.

Op de vraag of hij boos was geworden tijdens de rust, kon Van Bronckhorst niet anders dan bevestigend antwoorden. ‘Dat is denk ik logisch, na zo’n eerste helft. We speelden zonder passie, kwamen overal te laat op het veld en liepen achter de feiten aan', sprak de coach.

Vitesse leidde halverwege met 0-1 in De Kuip, maar Feyenoord had na rust maar een paar minuten nodig om de stand gelijk te trekken. Van Bronckhorst: ‘De houding waarmee wij na rust in het veld stonden, dat was een wereld van verschil met de eerste helft. Dat sloeg ook over op het publiek. We hadden de wedstrijd in die fase zelfs direct kunnen beslissen, maar helaas werd de goal van Steven (Berghuis stond buitenspel, red.) afgekeurd.’

Van Bronckhorst, die Sam Larsson na afloop complimenteerde met zijn invalbeurt, zag hoe een raket van een vrije trap van Robin van Persie kort voor tijd alsnog de winst opleverde. Diezelfde Van Persie werd kort daarna met rood uit het veld gestuurd. ‘Robin moest corrigeren na balverlies van onze kant en omdat de scheidsrechter eerder Vitesse al rood had gegeven, weet je dat zoiets kan gebeuren’, zei Van Bronckhorst daarover.