Feyenoord verslaat PEC: eerste goals Clasie en Jørgensen
Datum: 21-10-2018  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord heeft in eigen huis zonder al te grote problemen een ruime zege geboekt op PEC Zwolle. De nummer tien van de Eredivisie werd met 3-0 verslagen. Jordy Clasie, Nicolai Jørgensen en Steven Berghuis waren vandaag (zondag) de doelpuntenmakers.

Met de Klassieker voor de deur – komende zondag, 14:30 uur – was de opdracht voor Feyenoord helder: de drie punten in eigen huis houden tegen PEC Zwolle en in het spoor blijven van Ajax. De op twee posities gewijzigde formatie van Giovanni van Bronckhorst – Justin Bijlow op doel en Calvin Verdonk als linksback – deed daar in een volle Kuip vanaf het eerste fluitsignaal alles aan en kwam met name voor rust tot legio kansen.

Heerlijke uithaal Clasie
Feyenoord bestormde het doel van PEC-goalie Mickey van der Hart in het eerste kwartier, met schoten van Tonny Vilhena, Sam Larsson, Jeremiah St. Juste en Nicolai Jørgensen, maar steeds kwam de sluitpost als winnaar uit de strijd. In de achttiende minuut had hij geen antwoord op een heerlijke uithaal van Jordy Clasie. De middenvelder knalde raak na een afgeslagen corner: 1-0.

In de jacht op een tweede treffer stond niet alleen Van der Hart in de weg. Zo knalde Jørgensen nog een keer keihard op de paal, voordat hij kort voor rust de 2-0 binnenknikte uit een hoekschop. Waar het voor Clasie zijn eerste Eredivisiedoelpunt sinds 26 april 2015 was, was het ook voor de Deense spits even wachten geweest. Hij maakte net als Clasie zijn eerste goal van dit seizoen, na een periode van blessureleed.

Bijlow verijdelt gevaar
Bijlow had voor rust amper iets te doen gehad, maar werd na de pauze meerdere keren aan het werk gezet door de Zwollenaren. De sluitpost toonde zich zeer alert door pogingen van onder anderen Mike van Duinen en Thomas Lam onschadelijk te maken.

Eenmaal bekomen van de schrik richtte Feyenoord zich weer op, wat resulteerde in de verdiende 3-0. Steven Berghuis pegelde de bal in de linkerhoek en tekende daarmee behalve voor de eindstand ook voor zijn vijftigste Eredivisiegoal in zijn carrière. Even later ging hij als eerste Feyenoord-speler naar de kant voor Jens Toornstra, waarna Tonny Vilhena en Sam Larsson nog volgden. Zij werden vervangen door Yassin Ayoub en Mo El Hankouri.

Derde plaats
Door de overwinning blijft Feyenoord derde op de ranglijst van de Eredivisie. Het team heeft een achterstand van zeven punten op koploper PSV, twee op nummer twee Ajax en één punt voorsprong op nummer vier Heracles Almelo. Volgende week gaat de formatie van Van Bronckhorst op bezoek in de Johan Cruijff Arena.

Volgende thuisduel
Op donderdag 1 november speelt Feyenoord de eerstvolgende thuiswedstrijd. ADO Den Haag komt die avond op bezoek in De Kuip in het toernooi om de KNVB Beker. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor dit bekerduel. Klik hier om direct naar de Feyenoord Ticketshop te gaan.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Slot: ‘Genoeg om voor te spelen in Sittard’
Teamnieuws: Bijlow en Trauner terug in wedstrijdselectie
Slot: ‘Wilden graag laten zien hoe goed we zijn’
Slot kijkt niet naar ranglijst voor Klassieker
Feyenoord wacht midweekse speelronde aan de Dijk

Volgende wedstrijd

Go Ahead Eagles  VS  Feyenoord

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20