Van Bronckhorst blij en kritisch na zege
Datum: 21-10-2018  Bron: feyenoord.nl
Giovanni van Bronckhorst keek zondagmiddag met enigszins gemengde gevoelens terug op Feyenoord – PEC Zwolle (3-0). Over de uitslag en vertoonde spel in de eerste helft kon de coach meer dan tevreden zijn, maar daar tegenover stond de terugval na rust.

Beslissen
In de eerste 45 minuten had Van Bronckhorst het Feyenoord gezien dat hij graag ziet. Dankzij een hoog baltempo, veel beweging en zuivere passing werden vele kansen gecreëerd. ‘We hadden het duel al moeten beslissen’, vond de coach, die blij was met alweer een doelpunt uit een hoekschop en dat uitgerekend Nicolai Jørgensen tot scoren kwam. ‘Hij was echt op zoek naar een goal. Je ziet dat hij steeds sterker en dreigender wordt en dit geeft nog meer vertrouwen.’

Veldbezetting
Zo fris als Feyenoord voor rust oogde, zo moeizaam ging het in de tweede helft. Ook Van Bronckhorst zag hoe zijn ploeg de controle kwijt was. ‘Vooral de veldbezetting op het moment dat we de bal niet hadden was niet goed. Zo kwam Calvin Verdonk een aantal keer in de situatie dat hij moest kiezen.’ Waar een tegengoal in de lucht hing, sloeg Feyenoord aan de andere kant toe en besliste Steven Berghuis de wedstrijd. ‘Een bevrijdende goal’, zei Van Bronckhorst.

Berghuis
Diezelfde Berghuis moest kort daarna geblesseerd naar de kant. ‘Een botsing van knie tegen knie’, zag Van Bronckhorst, die nog niks met zekerheid kon zeggen over de status van de buitenspeler. ‘Ik denk niet dat het heel ernstig is, maar we moeten nog even afwachten.’

Klassieker
Met of zonder Berghuis; Van Bronckhorst kijkt hoe dan ook uit naar de Klassieker die volgende week op het programma staat. ‘Dat zijn de mooiste wedstrijden om te spelen. Ajax steekt in een heel goede vorm, maar dat hoeft niet altijd alles te zeggen. Wij weten dat we met een goed resultaat over hen heen kunnen gaan op de ranglijst’, besloot de coach, verwijzend naar het verschil van twee punten tussen beide teams.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Slot: ‘Genoeg om voor te spelen in Sittard’
Teamnieuws: Bijlow en Trauner terug in wedstrijdselectie
Slot: ‘Wilden graag laten zien hoe goed we zijn’
Slot kijkt niet naar ranglijst voor Klassieker
Feyenoord wacht midweekse speelronde aan de Dijk

Volgende wedstrijd

Go Ahead Eagles  VS  Feyenoord

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20