Feyenoord na mooie bekeravond naar achtste finales
Datum: 02-11-2018  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord heeft zich donderdagavond eenvoudig geplaatst voor de achtste finales van de KNVB Beker. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst versloeg in eigen huis ADO Den Haag met 5-1, dankzij treffers van Nicolai Jørgensen (3), Eric Botteghin en Sam Larsson.

Sterke start
Vanaf het begin was Feyenoord de bovenliggende partij in De Kuip. Jørgensen kreeg in de eerste vijf minuten al direct twee opgelegde kansen, maar de Deen had zijn vizier in de beginfase nog niet op scherp staan. Dat kon niet worden gezegd van xAbdenasser El Khayati, die na zeven minuten vanuit het niets via de onderkant van de lat raak schoot: 0-1.

Drie maal scheepsrecht Jørgensen
Feyenoord liet zich niet van de wijs brengen door de achterstand, getuige de kansen voor Eric Botteghin en Steven Berghuis die de ploeg snel daarna kreeg. Waar zij nog misten, daar was Jørgensen niet veel later bij zijn derde mogelijkheid wél trefzeker. De spits pikte een te korte terugspeelbal van Giovanni Troupée op, omspeelde Robert Zwinkels en schoof koeltjes de 1-1 binnen.

Botteghin en Vermeer belangrijk
De gelijkmaker leek het sein om direct door te pakken, maar het legioen moest tot vlak voor rust wachten totdat het opnieuw kon juichen. Botteghin kopte overtuigend raak uit een corner en tekende op een belangrijk moment voor 2-1. Dat Feyenoord met een voorsprong de rust in ging, was daarnaast te danken aan Kenneth Vermeer, die eerder in de eerste helft met zijn voeten (en hulp van de lat) voorkwam dat Elson Hooi ADO opnieuw op voorsprong zette.

Hattrick breekt Haags verzet
Toen Jørgensen snel na rust voor 3-1 tekende – hij schoot van dichtbij raak na een fraaie actie van de sterk spelende Bart Nieuwkoop – was het verzet van ADO definitief gebroken. Dat Feyenoord zich zou gaan plaatsen voor de achtste finales was tien minuten voor tijd helemaal zeker toen Jørgensen met een raak schot in de korte hoek voor 4-1 zorgde. Na het completeren van zijn hattrick mocht de Deen direct gaan douchen en werd hij vervangen door Dylan Vente, die net als Yassin Ayoub in de slotfase speelminuten kreeg van Van Bronckhorst.

Slotakkoord Larsson
Het slotakkoord was echter niet voor een van de invallers, maar voor Sam Larsson. De Zweed schoot de bal in de laatste minuut van de officiële minuut vanaf de linkerkant snoeihard via de paal in de verre hoek. Daarmee bekroonde hij zijn goede wedstrijd met een goal, tekende hij voor de 5-1 en zorgde hij voor een heerlijk slot van een fijne bekeravond.

Loting op zaterdagavond
Door de zege weet Feyenoord zich dus verzekerd van een plaats bij de laatste zestien van het bekertoernooi. Komende zaterdagavond vindt de loting plaats voor de achtste finales, die op 18, 19 en 20 december worden gespeeld.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Slot: ‘Genoeg om voor te spelen in Sittard’
Teamnieuws: Bijlow en Trauner terug in wedstrijdselectie
Slot: ‘Wilden graag laten zien hoe goed we zijn’
Slot kijkt niet naar ranglijst voor Klassieker
Feyenoord wacht midweekse speelronde aan de Dijk

Volgende wedstrijd

Feyenoord  VS  NEC

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20