Feyenoord loopt na rust weg bij FC Emmen
Datum: 09-12-2018  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord heeft in Emmen de derde overwinning in een week tijd en de vijfde zege op rij geboekt. FC Emmen werd op De Oude Meerdijk met 1-4 verslagen door goals van Jan-Arie van der Heijden, Steven Berghuis, Orkun Kökcü en Tonny Vilhena (strafschop). Alle doelpunten werden na rust gemaakt.

Het was niet dat Feyenoord in de eerste helft geen kansen kreeg, maar het lukte het team van Giovanni van Bronckhorst maar niet om doelman Kjell Scherpen te passeren. Voor het oog van 375 Feyenoord-supporters in het uitverkochte uitvak voorkwam hij meerdere keren de 0-1.

Feyenoord was in de personen van Tonny Vilhena, Sam Larsson, Steven Berghuis, Jeremiah St. Juste en Jens Toornstra ook niet altijd even scherp in de afronding en mocht opgelucht ademhalen dat de 1-0 ook niet viel. Zo viel een voorzet van Caner Cavlan op de paal en voorkwam Justin Bijlow een doelpunt van Alexander Bannink.

Eredivisiedebuut Kökcü
Na rust, zonder de geblesseerd uitgevallen St. Juste (schouder) en Toornstra (hamstring) en met Bart Nieuwkoop en Eredivisiedebutant Orkun Kökcü, ging het wat betreft afwerken een stuk beter. Toch viel de openingstreffer pas na ruim een uur spelen, toen Jan-Arie van der Heijden het laatste zetje gaf na een knal van Berghuis. De verdediger kreeg daardoor de 0-1 op zijn naam.

Berghuis kreeg de 0-2 in de zeventigste minuut wel op zijn naam, na afleggen van Kökcü, maar had even daarvoor ook al de mogelijkheid om de marge te verdubbelen. De buitenspeler schoot echter uit een strafschop op de paal.

De spanning leek even terug te komen toen FC Emmen via Anco Jansen terugkwam tot 1-2, maar na een heerlijke actie van Berghuis gooide Kökcü de wedstrijd in het slot. Berghuis stuurde een FC Emmen-verdediger met een kapbeweging in het bos, legde terug en Kökcü bekroonde zijn heerlijke invalbeurt met een goal.

Feyenoord – Fortuna Sittard
Vilhena bepaalde de eindstand in de 89ste minuut op 1-4 door de tweede strafschop van de middag te benutten. Daarmee bezorgde hij Feyenoord de derde overwinning in een week tijd. Het team komt door de overwinning op de promovendus op 35 punten, slechts één minder dan in het kampioensseizoen 2016-2017. Komende zondag komt Fortuna Sittard op bezoek in De Kuip (aanvang 16:45 uur). Kaarten voor dat duel koop je hier.