Van Bronckhorst: ‘Tweede helft ondermaats’
Datum: 20-01-2019  Bron: feyenoord.nl
Giovanni van Bronckhorst zocht zaterdagavond zichtbaar teleurgesteld naar een verklaring voor de valse start van zijn ploeg in het nieuwe jaar. In een steenkoud Zwolle verloor Feyenoord de eerste competitiewedstrijd van 2019 met 3-1.

Aanvankelijk was er weinig aan de hand voor Feyenoord, dat in de openingsfase via Steven Berghuis de grootste kans kreeg op een doelpunt. Van Bronckhorst: ‘We kwamen daarna wel op achterstand, maar ik had niet het gevoel dat we daarvan in paniek raakten. Door die prachtige goal van Robin (een vrije trap van Van Persie, red.) herstelden we ons goed en de bedoeling was om na rust op dezelfde voet door te gaan.’

Daar kwam weinig van terecht, zag ook Van Bronckhorst. ‘De veldbezetting was niet goed, we waren niet attent en alert en dan kom je hier in de problemen. Verdedigend was het ondermaats vandaag, we hebben teveel kansen weggegeven. Daar heb ik nu geen verklaring voor, maar het is duidelijk dat veel dingen uit deze wedstrijd besproken moeten worden.’

Tot overmaat van ramp zag Van Bronckhorst met Justin Bijlow en Jan-Arie van der Heijden ook nog twee spelers uitvallen. ‘Jan-Arie kreeg in de rust een hoestaanval en dat werd tijdens de tweede helft erger. Voor Justin ziet het er op dit moment niet goed uit. Over de precieze ernst van zijn blessure hopen we snel meer duidelijkheid te hebben.’