Feyenoord boekt goede overwinning op De Graafschap
Datum: 10-02-2019  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord heeft in De Kuip zaterdagavond weinig te duchten gehad van De Graafschap. Het legioen zag Tonny Vilhena, Calvin Verdonk, Jeremiah St. Juste en Jens Toornstra scoren, waardoor de Superboeren met 4-0 werden verslagen.

(Basis)debutant Martina
Het team van Giovanni van Bronckhorst, met Cuco Martina als debutant in de basis, behaalde door die ruime zege het gewenste resultaat na de nederlaag bij Excelsior van vorige week. Het duurde even tot de eerste goal viel – Tonny Vilhena zette Feyenoord met een van richting veranderd schot in de 28ste minuut op voorsprong – maar met name na rust liep het spel van Feyenoord soepel.

De backs Calvin Verdonk (uit de draai) en Jeremiah St. Juste (droge knal) zetten de ploeg binnen tien minuten na rust op een comfortabele 3-0 voorsprong en Jens Toornstra bepaalde de eindstand op 4-0. Hij knikte een perfecte voorzet van Jordy Clasie in de rechterbenedenhoek.

Jurjus sta-in-de-weg
De score had nog hoger kunnen uitvallen, maar onder anderen Steven Berghuis, Robin van Persie, St. Juste en invaller Nicolai Jørgensen stuitten op De Graafschap-doelman Hidde Jurjus. Hij voorkwam meerdere treffers met katachtige reflexen. Aan de andere kant hield zijn collega Kenneth Vermeer de nul.

Feyenoord behoudt door de ruime zege de vijf punten voorsprong op nummer vier AZ. Door de nederlaag van nummer twee Ajax loopt de ploeg drie punten in. De achterstand bedraagt nog wel acht punten. Op zondag 3 maart (16:45 uur) speelt Feyenoord tegen FC Emmen de volgende thuiswedstrijd in de Eredivisie. Klik hier voor kaarten.