Feyenoord laat kans liggen in Arnhem
Datum: 10-03-2019  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord streed in Arnhem voor drie heel belangrijke punten in de strijd om de derde plaats, maar moest het tegen nummer vijf Vitesse doen met een punt. Orkun Kökcü opende de score kort voor rust, maar snel na de pauze maakte Mohammed Dauda gelijk: 1-1.

Op het moment dat Feyenoord aftrapte in Gelredome, was de wedstrijd van nummer vier AZ al afgelopen. De Alkmaarders speelden doelpuntloos gelijk tegen PEC Zwolle, waardoor het team van Giovanni van Bronckhorst de kans kreeg om behalve op directe tegenstander Vitesse ook uit te lopen op de naaste achtervolger.

Ongelukkig in afronding
Feyenoord speelde gedreven en nam de tijd om rustig op te bouwen en tot goede kansen te komen, maar de verdiende openingstreffer bleef lang uit. Met name Robin van Persie had geen geluk bij de kansen die hij kreeg: een kopbal verdween in de handen van doelman Eduardo, een lage voorzet gleed hij net naast en hij tikte een hoge voorzet over het doel.

Met eigen schoten wilde het dus niet lukken voor Van Persie, maar als aangever had hij meer succes. In de eerste minuut van de extra tijd legde hij af op basisspeler Orkun Kökcü – bij afwezigheid van Tonny Vilhena – en hij vond prompt het doel. De talentvolle middenvelder knalde droog binnen met rechts: 0-1.

Delle belangrijk
Lang kon Feyenoord niet genieten van de voorsprong, want snel na rust lag de bal al achter doelman en basisdebutant Joris Delle. De vervanger van Kenneth Vermeer was kansloos bij de inzet van Mohammed Dauda (intikker van dichtbij) en moest de gelijkmaker toestaan. Even later voorkwam hij nog groter leed met goede reddingen op schoten van Martin Ødegaard en Vyacheslav Karavaev.

In de absolute slotfase, waarin weinig kansen vielen te noteren, leek Feyenoord er alsnog met de volle buit vandoor te gaan. Jan-Arie van der Heijden knikte de bal echter tegen de paal in de blessuretijd, waardoor het bij 1-1 bleef.

Feyenoord – Willem II
Door het gelijkspel tegen Vitesse blijft de voorsprong op de nummer vijf van de Eredivisie zeven punten. Het gat naar nummer drie AZ bedraagt nog altijd drie punten. Volgende week zaterdag komt Willem II op bezoek in De Kuip. Er zijn nog kaarten voor dat duel. Klik hier om naar de online ticketshop te gaan.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Slot: ‘Blij met wat ik vanavond heb gezien’
Feyenoord wil tweede plaats officieel veiligstellen in Deventer
Slot: ‘Genoeg om voor te spelen in Sittard’
Teamnieuws: Bijlow en Trauner terug in wedstrijdselectie
Slot: ‘Wilden graag laten zien hoe goed we zijn’

Volgende wedstrijd

Feyenoord  VS  PEC Zwolle

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20