Van Bronckhorst: ‘Deze uitzege heel belangrijk’
Datum: 07-04-2019  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord boekte in Venlo de eerste uitoverwinning van dit kalenderjaar en dat was er een met grote waarde. Door de zege gaat de ploeg namelijk over AZ heen op de ranglijst van de Eredivisie. ‘Vandaag was de doelstelling om de derde plaats te heroveren,’ vertelde hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst. ‘Dat is gelukt.’

Door een 0-3 overwinning op VVV-Venlo is de voorsprong op nummer vier AZ nu een punt. ‘Daarom ben ik blij met deze heel belangrijke punten,’ aldus Van Bronckhorst. ‘We hebben het onder moeilijke omstandigheden goed gedaan. VVV is een moeilijke tegenstander voor ons geweest de laatste jaren.’

Dit keer kwam Feyenoord al voor rust op 0-1 via Sam Larsson. Van Bronckhorst: ‘Met name in de tweede helft hebben we VVV nog wel te lang in de wedstrijd gehouden. Kenneth (Vermeer, red.) hield ons op voorsprong met een paar goede reddingen en de 0-2 van Nico (Jørgensen, red.) was heel belangrijk: voor hem én voor ons.’

Update Haps en Van Persie
Tyrell Malacia tekende met een treffer in de absolute slotfase voor de 0-3 eindstand. De linksback begon op de bank, maar kwam in de ploeg als vervanger van Ridgeciano Haps. ‘Het gaat niet zo goed met Ridgeciano,’ gaf Van Bronckhorst een update. ‘Hij werd geblockt en heeft daar een blessure aan overgehouden. Het is waarschijnlijk iets met zijn knie.’

Robin van Persie kwam in Venlo niet in actie, omdat hij nog niet fit genoeg was om aan te sluiten bij de wedstrijdselectie. Van Bronckhorst: ‘Robin is afgelopen week nog niet op het veld geweest, maar het is de verwachting dat hij daar deze week mee kan gaan beginnen. We gaan kijken hoe het deze week gaat, met name in de laatste dagen voor het duel met Heracles Almelo.’