Van Bronckhorst: ‘Hebben het onszelf moeilijk gemaakt’
Datum: 14-04-2019  Bron: feyenoord.nl
Meer dan genoeg om over na te praten, zaterdagavond na afloop van Feyenoord – Heracles Almelo (2-1) in De Kuip. Giovanni van Bronckhorst prees de wil om te winnen van zijn ploeg, maar veroordeelde de acties van Nicolai Jørgensen en Jordy Clasie.

In de eerste helft was er weinig aan de hand voor Feyenoord, vond ook Van Bronckhorst. ‘Voor rust hebben we nagelaten verder uit te lopen,’ sprak de coach, die alleen Steven Berghuis zag scoren. ‘We hebben meer kansen gekregen, maar direct na rust was het ineens 1-1. Dat was een domper voor ons.’

In de jacht op een nieuwe voorsprong verloor Feyenoord spits Nicolai Jørgensen, die met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Van Bronckhorst zag het in zijn ooghoeken gebeuren, vertelde hij na afloop voor de camera. ‘Stom van Nico. Ik kan niet accepteren dat hij in deze fase van de competitie in zo’n belangrijke wedstrijd een rode kaart pakt.’

Van Bronckhorst was ook duidelijk over Jordy Clasie. De middenvelder maakte op het moment dat hij gewisseld werd voor Robin van Persie zijn ongenoegen kenbaar richting de coach. ‘Ongepast,’ zo oordeelde de coach. ‘Jordy is een emotionele jongen, maar een teleurstelling op zo’n manier uiten kan niet. Hij is nu een stuk rustiger en heeft zijn excuses aangeboden, maar ik ga samen met Martin van Geel nog met hem zitten. Dan zullen we kijken welke consequenties dit voor Jordy heeft.’

Van Bronckhorst bracht met Van Persie voor Clasie een aanvaller voor een middenvelder. Een bewuste tactische keuze, verklaarde de coach. ‘We wilden deze wedstrijd winnen, vandaar dat we met drie aanvallers wilden blijven spelen. Dat is uiteindelijk gelukt en daar ben ik heel blij mee, maar we hebben het onszelf vandaag wel onnodig moeilijk gemaakt.’