Feyenoord stelt derde plaats veilig in Breda
Datum: 24-04-2019  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord is verzekerd van de derde plaats na een uitoverwinning op NAC Breda. De hekkensluiter van de Eredivisie werd woensdagavond vrij eenvoudig met 0-4 verslagen door goals van Jeremiah St. Juste, Dylan Vente en Jens Toornstra (2).

Waar Feyenoord wist dat het verzekerd was van de derde plaats op de ranglijst en daarmee Europees voetbal bij een overwinning, was een zege voor NAC Breda broodnodig om degradatie nog af te kunnen wenden. Toch droop dat er niet vanaf bij de thuisploeg, die vanaf de eerste minuut tegen het eigen doel werd gedrukt.

Snelle openingstreffer
De snelle openingstreffer waar Feyenoord naar op zoek was viel in de elfde minuut. Tonny Vilhena had even daarvoor de lat al geraakt, maar bij de eerste poging van Jeremiah St. Juste was het wel raak. De rechtsback luisterde zijn honderdste Eredivisieduel op met een treffer, door na een balverovering met een droge knal te scoren.

Dylan Vente, in de spits begonnen vanwege de afwezigheid van Nicolai Jørgensen (geschorst) en Robin van Persie (niet wedstrijdfit), verdubbelde de score kort voor rust. Zijn schot van afstand leek houdbaar voor NAC-doelman Benjamin van Leer, maar de goalie liet de bal uit zijn handen glippen en zag hem over zijn schouder in het doel verdwijnen: 0-2.

Twee goals Toorrnstra
Na rust speelde Feyenoord de wedstrijd met goed spel uit. Jens Toornstra bepaalde de eindstand met twee goals op 0-4. In de 66ste minuut knikte hij als eindstation van een mooie aanval via Sam Larsson (hoge bal over de defensie) en Tonny Vilhena (goede aanname en afgemeten voorzet) binnen, vier minuten later krulde hij een vrije trap in het doel.

Kenneth Vermeer, die zijn tweehonderdste wedstrijd in de Nederlandse competitie speelde, hield zijn doel schoon en daardoor verzekerde Feyenoord zich met een goede overwinning van de derde plaats. NAC Breda kan rechtstreekse degradatie alleen nog ontlopen door de komende twee duels te winnen, terwijl Excelsior de komende drie wedstrijden dan nog moet verliezen.