Heerlijke start van Europees seizoen voor Feyenoord
Datum: 08-08-2019  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord is sterk begonnen aan de derde voorronde van de Europa League. Dinamo Tbilisi werd donderdagavond in De Kuip met liefst 4-0 verslagen. Daarmee verschafte het team van hoofdcoach Jaap Stam zich een uitstekende uitgangspositie voor de return van aankomende week.

De thuisploeg zat er vanaf het eerste fluitsignaal kort bovenop bij de koploper uit de Georgische competitie, maar dit resulteerde na legio kansen pas kort voor rust in een doelpunt. Na een lage voorzet van Steven Berghuis haalde Luis Sinisterra de trekker in de 42ste minuut over: 1-0.

Na rust bleef het lang spannend, tot invaller Akaki Shulaia in de 79ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg. Met tien man moest Dinamo Tbilisi capituleren. Direct na de rode kaart kopte David Kobouri de bal in eigen doel en vier minuten later verzilverde Berghuis een strafschop.

Luciano Narsingh bepaalde de eindstand met zijn eerste doelpunt in dienst van Feyenoord op 4-0, maar het voorwerk was zowaar nog mooier. Sam Larsson passeerde zijn tegenstander namelijk met een perfect getimede akka en gaf de bal panklaar voor op Narsingh.

Komende zondag gaat Feyenoord op bezoek bij sc Heerenveen en volgende week donderdag volgt de returnwedstrijd tegen Dinamo Tbilisi. In Georgië wordt om 18:30 uur afgetrapt. Nog eens rustig teruglezen hoe het thuisduel verliep? Lees alles terug in ons speciale liveblog.