Feyenoord naar play-offs Europa League
Datum: 15-08-2019  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord heeft zich ten koste van Dinamo Tbilisi geplaatst voor de play-offs van de Europa League. Na een 4-0 thuisoverwinning was een 1-1 gelijkspel in Georgië genoeg voor een plek in de volgende ronde.

Hoofdcoach Jaap Stam gaf vooraf aan dat de 4-0 voorsprong niet betekende dat Feyenoord achterover kon leunen in Tbilisi en dat had de ploeg goed in zich opgenomen. Het elftal zocht direct de aanval en maakte daarmee iets wat een openingsoffensief van Dinamo Tbilisi had kunnen zijn al onmogelijk.

Een doelpunt viel er in de eerste 45 minuten, ondanks goede kansen voor onder anderen Luciano Narsingh en Steven Berghuis, niet. Ook de thuisploeg wist Kenneth Vermeer niet te verschalken. De goalie moest voor de pauze nog wel een keer in actie komen, maar had een prima antwoord op het schot van spits Nodar Kavtaradze.

In de 52ste minuut werd Vermeer wel geklopt. Levan Shengelia onderschepte een pass van Jan-Arie van der Heijden en kon daardoor vrij doorlopen. De middenvelder tekende zo voor de openingstreffer. Die werd gelukkig vijf minuten later al weggepoets door aanvoerder Eric Botteghin. Hij kopte uit een hoekschop eerst tegen de voeten van een tegenstander en schoot vervolgens de rebound zelf binnen.

In de play-offs komt Feyenoord IFK Nörrkoping of Hapoel Beer Sheva tegen. Die ploegen spelen op dit moment nog tegen elkaar. Komende zondag komt FC Utrechtop bezoek in De Kuip voor de volgende speelronde van de Eredivisie. Wil jij erbij zijn? Klik dan hier voor kaarten!