Feyenoord zet grote stap richting groepsfase Europa League
Datum: 23-08-2019  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord heeft goede zaken gedaan in de strijd om een ticket voor de groepsfase van de Europa League. Hapoel Beer Sheva werd donderdagavond in De Kuip met 3-0 verslagen, door goals van Sam Larsson en Leroy Fer (2). Volgende week donderdag volgt de return in Israël.

Edgar Miguel Ié debuteerde in de basis in het team van hoofdcoach Jaap Stam, die verder koos voor Orkun Kökcü als aanvallende middenvelder en een voorhoede van Sam Larsson, Luciano Narsingh en Steven Berghuis.

Zijn keuzes pakten goed uit, want Feyenoord overtuigde in de eerste ontmoeting met Hapoel Beer Sheva en bestormde het doel van keeper Ernestas Setkus gedurende vrijwel de gehele eerste helft. Dat leverde na 33 minuten een voorsprong op, nadat Berghuis de paal had geraakt en Larsson op de goede plaats stond om de 1-0 binnen te tikken uit de rebound.

Gevaarlijke hoekschoppen
Na de pauze voerde Feyenoord de druk verder op bij de bezoekers uit Israël. De thuisploeg combineerde verschillende keren gemakkelijk door de defensie van Hapoel Beer Sheva en dat resulteerde meermaals in een hoekschop. Uit een van die hoekschoppen werkte Leroy Fer de bal in twee instanties binnen: 2-0.

Ruim tien minuten voor tijd was het opnieuw Fer die doel trof. Dit keer mengde hij zich niet in de kopduels voor het doel, maar juist daardoor kreeg hij dit keer een kans. De bal werd namelijk weggewerkt, maar belandde precies in zijn voeten. De middenvelder schoot beheerst binnen en bepaalde de eindstand op 3-0.

Goede uitgangspositie
Daarmee verschafte Feyenoord zich een goede uitgangspositie voor de return van volgende week. De equipe reist volgende week af naar Israël, waar donderdag wordt beslist wie zich gaat plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Feyenoord is komend weekend vrij vanwege het verplaatsen van Feyenoord – AZ naar donderdag 26 september.