Feyenoord boekt eerste thuiszege in Eredivisie tegen ADO
Datum: 15-09-2019  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord heeft de eerste overwinning in De Kuip van het Eredivisieseizoen 2019-2020 te pakken. ADO Den Haag werd zondagmiddag met 3-2 verslagen. Het krachtsverschil was groter dan de uitslag doet vermoeden.

Met name in de eerste helft wervelde Feyenoord over het veld. Binnen zes minuten lag de eerste bal in het net. Ridgeciano Haps werd onderuit getrokken in het strafschopgebied en Rick Karsdorp zette zich – bij afwezigheid van Steven Berghuis (lichte knieblessure) – achter de bal. De rechtsback schoot de penalty hard en zuiver binnen.

Snel na de inmiddels traditionele knuffelregen in de twaalfde minuut, speciaal voor de kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis, verdubbelde Feyenoord de voorsprong. Luciano Narsingh wipte de bal oog in oog met Mike Havekotte over de doelman heen en zette zijn team zo op een comfortabele 2-0 voorsprong.

De marge werd drie goals doordat Leroy Fer in de 33ste minuut de tweede strafschop verzilverde. De middenvelder was even kalm als Karsdorp en liet Havekotte kansloos. Maar waar Feyenoord door de 3-0 voorsprong de drie punten al binnen leek te hebben, was het tegenovergestelde waar. Diep in de tweede helft werd het namelijk nog spannend.

Stam, die de van een blessure teruggekeerde Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra nog minuten gunde, zag ADO Den Haag namelijk terugkomen tot 3-2. Edgar Ié werkte in de 77ste minuut een voorzet achter Kenneth Vermeer en vijf minuten later verschalkte Renato Tapia zijn eigen doelman met een kopbal.

Daar bleef het gelukkig bij voor Feyenoord, dat met invaller Marouan Azarkan ook nog een competitiedebutant in de ploeg kreeg. Komende donderdag gaat het team op bezoek bij Rangers FC voor de eerste groepsfasewedstrijd in de Europa League. Zondag speelt Feyenoord uit tegen FC Emmen (14:30 uur).