Toornstra redt punt in slotseconden tegen tiental FC Emmen
Datum: 22-09-2019  Bron: feyenoord.nl
Jens Toornstra heeft in de absolute slotfase een punt gered voor Feyenoord, dat op bezoek bij FC Emmen een vroege 0-2 voorsprong weggaf. Na goals van Orkun Kökcü en Luciano Narsingh werd het 3-2 voor de thuisploeg. Door de late goal van Toornstra eindigde de wedstrijd in een gelijkspel: 3-3.

De start van de derde wedstrijd in een week tijd – na ADO Den Haag (3-2 zege) en Rangers FC (1-0 nederlaag) - kon haast niet beter voor Feyenoord. In de derde minuut opende Orkun Kökcü de score al na een gekraakt schot van Steven Berghuis en in de twaalfde minuut tikte Luciano Narsingh de 0-2 binnen op aangeven van Berghuis.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord, dat het overwicht en de controle had. Totdat FC Emmen door een geplaatst schot van Robbert de Vos (1-2) plots weer terug in de wedstrijd en in de 32ste minuut zelfs langszij kwam. Sergio Peña knalde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de kruising en liet het publiek aan De Oude Meerdijk weer in een resultaat geloven.

Dat geloof werd na rust alleen maar sterker. Luciano Slagveer zette FC Emmen namelijk in de 59ste minuut op voorsprong. De buitenspeler troefde debutant Marcos Senesi – na rust de vervanger van Edgar Ié – af en verschalkte doelman Kenneth Vermeer: 3-2. Feyenoord moest daardoor in de achtervolging en trainer Jaap Stam bracht om die reden ook Jens Toornstra en Naoufal Bannis in.

Laatstgenoemde zorgde direct voor gevaarlijke moment en lokte een overtreding uit bij Michaël Heylen. Die trok de doorgebroken Bannis naar de grond en kreeg daarvoor een directe rode kaart. Tegen het tiental van FC Emmen was het zoeken naar kansjes, maar die bleven eigenlijk uit. Totdat Toornstra in de slotseconden nog een vrije trap mocht nemen, de bal terug kreeg van Bannis en de bal binnen pegelde: 3-3.

Met die knal zorgde Toornstra er in ieder geval voor dat Feyenoord de ongeslagen status in de Eredivisie behoudt, maar vooral de nare smaak van de weggegeven 0-2 voorsprong zal blijven hangen. Komende donderdag moet Feyenoord weer aan de bak. Die dag komt AZ op bezoek in De Kuip (klik hier voor tickets).