Berghuis eist positieve hoofdrol op bij debuut Advocaat
Datum: 03-11-2019  Bron: feyenoord.nl
Dick Advocaat heeft in zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach van Feyenoord direct een zege geboekt. In Venlo was zijn team zondagmiddag met 0-3 te sterk voor VVV-Venlo. Nieuwe eerste aanvoerder Steven Berghuis nam de ploeg met twee goals bij de hand.

Berghuis aanvoerder maken was één van de wijzigingen die Advocaat in zijn eerste week doorvoerde. Achterin koos hij verder voor Jan-Arie van der Heijden, mede door de afwezigheid van de geblesseerde Eric Botteghin. Op het middenveld posteerde hij Jens Toornstra, Leroy Fer en Orkun Kökcü en in de aanval behalve Berghuis ook Luis Sinisterra en Nicolai Jørgensen.

Die laatste opende de score in Venlo in de achttiende minuut. Hij werd gezocht met een verre uittrap door Kenneth Vermeer, controleerde de bal met zijn borst en gaf door de lucht mee aan Toornstra, die Jørgensen vervolgens weer vond met een pass over de grond. De Deen maakte het als een echte spits af en schoof de bal langs VVV-doelman Thorsten Kirschbaum.

Na ruim een half uur verdubbelde Berghuis de marge. Hij kreeg de bal via de kluts wat gelukkig mee en kon omdat de bal opstoot op z’n pantoffel nemen. Dat deed hij zeer fraai. Zijn schot belandde namelijk met een boog in de linkerhoek. Kirschbaum stond erbij en keek ernaar: 0-2.

Feyenoord hield de controle en had weinig te vrezen van VVV-Venlo, dat eigenlijk pas na rust wat meer de aanval zocht. Dat kwam ook doordat Feyenoord slordiger werd in de passing. Zelfs nadat Christian Kum in de 68ste minuut zijn tweede gele kaart pakte, zocht de thuisploeg nog de aanval, maar tot een eretreffer kwam VVV niet meer.

Sterker nog: Feyenoord liep in de slotminuut nog verder uit. Invaller Luciano Narsingh gaf de bal voor en raakte daarbij de hand van een verdediger. Arbiter Kevin Blom legde de bal op de stip en Berghuis schoot onberispelijk binnen. Hij tekende daarmee voor de 0-3 eindstand en bezorgde Advocaat een fijn debuut als hoofdcoach van Feyenoord. Komende donderdag komt Young Boys op bezoek in De Kuip. Er zijn nog een paar kaarten (klik hier).
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Slot: ‘Wij blijven altijd doorgaan’
Feyenoord naar Heerenveen: ‘Pittige uitwedstrijd’
Teamnieuws: Milambo haakt af voor duel in Heerenveen
Nieuwe fase voor Feyenoord: ‘Hetzelfde blijven presteren’
Slot zag intens gevecht: Terechte uitslag

Volgende wedstrijd

Feyenoord  VS  Heracles Almelo

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20