Feyenoord beloont zichzelf niet in Arnhem
Datum: 08-12-2019  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord heeft de drie punten niet mee kunnen nemen uit Arnhem. In een rommelig duel met Vitesse was de ploeg van Dick Advocaat met name na rust de bovenliggende partij, maar tot scoren kwamen beide teams niet: 0-0.

Hectisch eerste kwartier
De openingsfase was voor de thuisploeg, dat meerdere kansjes kreeg in de eerste tien minuten. De grootste werd Vitesse in de schoot geworpen. Nick Marsman plukte een hoge bal uit de lucht, maar voordat de Feyenoord-doelman dat deed duwde hij Riechedly Bazoer naar de grond. Scheidsrechter Pol van Boekel liet doorspelen, maar werd er daarna door de VAR op gewezen.

Van Boekel floot na het zien van de videobeelden alsnog voor een strafschop. Die werd gekeerd door Marsman, maar opnieuw klonk er een fluitsignaal van Van Boekel. De goalie zou niet minstens een voet op de doellijn hebben gehouden op het moment van schieten. Wederom greep de VAR in, want Marsman bleek toch op juiste wijze te hebben gehandeld.

Meer kansen na rust
Omdat Marsman zijn eigen fout rechtzette bleef de 0-0 stand op het bord staan. Feyenoord richtte zich na die hectische openingsfase op, maar leed enorm veel balverlies en kwam eigenlijk pas na rust echt beter in het spel. Medespelers werden in de tweede helft gemakkelijker gevonden en er waren meer kansen te noteren.

De grootste waren voor Nicolai Jørgensen (die oog in oog met Vitesse-doelman Remko Pasveer over schoot), Luis Sinisterra (doelpunt afgekeurd wegens buitenspel Jørgensen) en Orkun Kökcü. De middenvelder had een goede wedstrijd kunnen bekronen met een doelpunt in de slotminuut, maar hij nam iets te veel tijd en liet zo een enorme kans liggen.

FC Porto en PSV
Feyenoord komt door het gelijkspel op 25 punten na 16 speelronden. Komende donderdag speelt Feyenoord de volgende wedstrijd. FC Porto is de laatste tegenstander in de groepsfase van de Europa League en er moet gewonnen worden om nog te kunnen overwinteren in Europa. Zondag wacht de kraker in De Kuip tegen PSV (klik hier voor tickets).