Feyenoord met opgeheven hoofd uit Europa League
Datum: 13-12-2019  Bron: feyenoord.nl
Het Europese seizoen voor Feyenoord zit erop. Een zege op FC Porto was nodig om uitzicht te houden op overwintering, maar in Estádio do Dragão legden de Portugezen in een doldwaze eerste helft de basis voor een overwinning: 3-2.

Dramatische start
Feyenoord wist dat het de kans op een plek in de knock-outfase niet in eigen hand had. Er moest gewonnen worden van FC Porto, zoveel was duidelijk, maar dan moest ook Rangers FC nog winnen van Young Boys. Het begin van de wedstrijd was daarom dramatisch te noemen.

Binnen een tijdsbestek van een minuut scoorde FC Porto namelijk twee keer. Luis Diaz opende de score in de veertiende minuut door de bal via de arm van Nick Marsman in het doel te schieten, waarna even later Tyrell Malacia de bal na een lage voorzet in eigen doel werkte: 2-0.

Veerkrachtig Feyenoord
Daarmee leek Feyenoord alles in korte tijd weg te gooien, maar Eric Botteghin zorgde voor een snelle aansluitingstreffer. De centrumverdediger kopte de bal binnen na een hoekschop en gaf het team daarmee een boost. Sam Larsson deed in de 22ste minuut de rest. De Zweed draaide de bal naar de verre hoek en poetste de schade weg met de 2-2.

Toch kwam FC Porto op een nieuwe voorsprong. Tiquinho Soares was er in de 34ste minuut als de kippen bij om de bal na een redding van Marsman binnen te glijden. Daardoor zocht Feyenoord alsnog met een vervelend gevoel de kleedkamer op. Na de pauze had het team het moeilijk en kwam het lange tijd moeilijk onder de druk van de thuisploeg uit.

Europese seizoen voorbij
Pas na het inbrengen van Yassin Ayoub en Luciano Narsingh voor Jens Toornstra en Luis Sinisterra lukte het Feyenoord om de verhoudingen om te draaien. Vrijwel direct vond Ayoub Narsingh met een voorzet op maat, maar de aanvaller schoot oog in oog met doelman Agustin Marchesin tegen het lijf van de doelman aan.

Omdat niet meer werd gescoord in de tweede helft – die voor FC Porto in het teken stond van de voorsprong vasthouden – eindigde het Europese seizoen voor Feyenoord in Portugal. FC Porto is door het gelijkspel bij Rangers FC – Young Boys (1-1) groepshoofd en gaat samen met Rangers FC naar de groepsfase.

Kraker in De Kuip
Komende zondag wacht voor Feyenoord alweer een kraker in De Kuip. PSV komt op bezoek in Rotterdam, waar om 14:30 uur wordt afgetrapt. Wil jij bij dit duel aanwezig zijn? Dat kan (klik hier voor tickets).
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Slot: ‘Genoeg om voor te spelen in Sittard’
Teamnieuws: Bijlow en Trauner terug in wedstrijdselectie
Slot: ‘Wilden graag laten zien hoe goed we zijn’
Slot kijkt niet naar ranglijst voor Klassieker
Feyenoord wacht midweekse speelronde aan de Dijk

Volgende wedstrijd

Feyenoord  VS  NEC

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20