Goede herstart voor Feyenoord tegen sc Heerenveen
Datum: 19-01-2020  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord is goed begonnen aan de tweede seizoenshelft. sc Heerenveen werd zaterdagavond met 3-1 verslagen door goals van Luis Sinisterra en Nicolai Jørgensen (2). Daardoor blijft Dick Advocaat nog ongeslagen als Feyenoord-coach in de Eredivisie.

Het begin van de eerste competitiewedstrijd van 2020 was niet goed te noemen, maar toch stond Feyenoord na een kleine twintig minuten op een 2-0 voorsprong. sc Heerenveen maakte de kansen niet af, terwijl de thuisploeg zich uiterst effectief toonde.

Halve omhaal
De naam van Luis Sinisterra kwam als eerst op het scorebord te staan. De Colombiaan opende de score met een schitterende halve omhaal na een voorzet van Steven Berghuis. Nicolai Jørgensen verdubbelde de voorsprong in de zeventiende minuut met een bekeken schot in de verre hoek.

Voor Jørgensen was zijn derde Eredivisiedoelpunt van het seizoen een fijne opsteker, want het was tevens zijn eerste goal sinds 10 november. Nog voor rust kwam daar een tweede bij. Uit een hoekschop kopte hij half achterwaarts de bal langs doelman Warner Hahn.

Joey Veerman deed na een foutje achterin bij Feyenoord wat terug en passeerde Justin Bijlow, de logische vervanger van de naar Los Angeles FC vertrokken Kenneth Vermeer. Het bleek de eretreffer, want in een tweede helft die heel wat minder om het lijf had scoorden de Friezen niet meer.

Goede redding Bijlow
Hicham Faik was daar nog het dichtst bij met een stiftje naar de rechterbovenhoek. Bijlow stond goed op te letten en dook de bal stijlvol uit de kruising. Feyenoord kreeg – zonder groots te spelen – toch enkele grote kansen om verder weg te lopen bij sc Heerenveen.

Hahn was de grote sta-in-de-weg door ballen van onder anderen Jørgensen, Orkun Kökcü, Steven Berghuis en de sterke invaller Sam Larsson uit zijn doel te houden met armen en benen. Dat deed niets af aan het goede gevoel dat onder de spelers en staf leefde na de 3-1 overwinning.

Twee uitwedstrijden
Dinsdag is Fortuna Sittard de volgende tegenstander. Feyenoord gaat op bezoek in Limburg in het kader van het toernooi om de KNVB Beker. Volgende week zaterdag speelt de ploeg een uitwedstrijd in de Eredivisie tegen Heracles Almelo.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Slot: ‘Genoeg om voor te spelen in Sittard’
Teamnieuws: Bijlow en Trauner terug in wedstrijdselectie
Slot: ‘Wilden graag laten zien hoe goed we zijn’
Slot kijkt niet naar ranglijst voor Klassieker
Feyenoord wacht midweekse speelronde aan de Dijk

Volgende wedstrijd

Feyenoord  VS  NEC

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20