Feyenoord schiet weinig op met gelijkspel tegen Young Boys
Datum: 08-11-2019  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord is er niet in geslaagd een goede uitgangspositie voor zichzelf te verschaffen in Groep G van de Europa League. Young Boys nam een punt mee uit Rotterdam (1-1), waardoor het team van Dick Advocaat nog niet kansloos is voor overwintering in Europa, maar dat ticket ook zeker niet voor het grijpen is.

Advocaat wees er in aanloop naar zijn eerste thuiswedstrijd als hoofdcoach van Feyenoord al op: ‘We moeten winnen, maar mogen ook niet verliezen’. Dat klinkt misschien gek, maar wie een blik op de stand wierp zag dat dit een logische uitspraak was. Feyenoord bezette na drie speelronden namelijk de vierde en laatste plaats, met drie punten achterstand op koploper Young Boys.

Die ploeg wilde Feyenoord in eigen huis verslaan, nadat in Bern met 2-0 was verloren. Gesteund door een uitverkochte Kuip leek het team al snel op de goede weg, door goed druk te zetten en de flanken te zoeken. Over die flanken stoomde Ridgeciano Haps op. Hij dribbelde het strafschopgebied van de bezoekers binnen, ging over de knie en verdiende een strafschop.

Dat buitenkansje werd in de achttiende minuut verzilverd door Steven Berghuis. Onze aanvoerder schoot de bal onberispelijk binnen in de rechterhoek. Zonder daarna nog groots te spelen, hield Feyenoord de voorsprong vast en de 1-0 score tot ver in de tweede helft op het scorebord in eigen stadion.

Tot Marvin Spielmann binnen de lijnen werd gebracht en na een goede periode van Young Boys, dat het vizier niet op scherp leek te hebben, de trekker wél overhaalde. Drie minuten nadat hij binnen de lijnen kwam trok hij de stand gelijk. Na een teruggetrokken bal vanaf de achterlijn kraakte Jan-Arie van der Heijden nog de eerste inzet, maar de rebound was voor Spielmann: 1-1.

Kansen waren er daarna nog aan beide kanten, maar met wat kunst- en vliegwerk werden treffers voor de doelen van Feyenoord en Young Boys in een hectische slotfase voorkomen. Gezien de verhoudingen op het veld was een gelijkspel een terecht resultaat. Toch heerste er in De Kuip wat teleurstelling na afloop.

Feyenoord moet nu waarschijnlijk twee keer winnen (thuis van Rangers FC, uit bij FC Porto) om de knock-outfase nog te kunnen halen. ‘Dat is mogelijk, maar het wordt een moeilijk verhaal. Dat is duidelijk,’ zei Advocaat donderdagavond laat op de persconferentie. Komende zondag komt RKC Waalwijk op bezoek in De Kuip (Ticketshop).
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Slot: ‘Wij blijven altijd doorgaan’
Feyenoord naar Heerenveen: ‘Pittige uitwedstrijd’
Teamnieuws: Milambo haakt af voor duel in Heerenveen
Nieuwe fase voor Feyenoord: ‘Hetzelfde blijven presteren’
Slot zag intens gevecht: Terechte uitslag

Volgende wedstrijd

Feyenoord  VS  Heracles Almelo

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20