Feyenoord naar finale na zevenklapper tegen NAC Breda
Datum: 05-03-2020  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord heeft zich overtuigend geplaatst voor de finale van de KNVB Beker. NAC Breda werd in een tot de nok toe gevulde Kuip met 7-1 (!) verslagen. FC Utrecht is op zondag 19 april de tegenstander in de eindstrijd.

Dick Advocaat nam het woord ‘onderschatting’ in aanloop naar de halve finale meerdere keren in de mond. Feyenoord was namelijk gewaarschuwd voor reuzendoder NAC Breda, dat in dit bekertoernooi onder meer PSV en AZ al versloeg.

Nerveuze start
Toch werd de ploeg in de openingsfase verrast door een sterk startend NAC Breda. Het eerste kwartier oogde Feyenoord wat nerveus, maar toen Marcos Senesi uit een vrije trap van Steven Berghuis de bal binnensloeg met zijn kop schudde het team dat van zich af.

Wat heet: binnen een tijdsbestek van nog geen tien minuten liep de thuisploeg uit naar een 3-0 voorsprong. Berghuis benutte een strafschop en Róbert Bozeník zag de keeper lang treuzelen, zette goed druk en gleed de bal in het doel. Linksbuiten Ridgeciano Haps pikte ook zijn doelpunt mee. Hij stiftte de bal via de onderkant van de lat prachtig binnen.

Wereldgoal Berghuis
In de laatste minuut voor rust zorgde Berghuis voor een 5-0 ruststand en dat deed hij op magistrale wijze. Hij gaf een tegenstander een panna en chipte de bal met rechts over de keeper. Een wereldgoal, na rust gevolgd door zijn derde van de middag. In de 52ste minuut verzilverde hij opnieuw een penalty.

Daarmee tekende Berghuis voor de 6-1, want tussendoor had Jan Paul van Hecke uit een hoekschop voor de eretreffer gezorgd voor NAC Breda. Het slotakkoord was in de 88ste minuut voor Luciano Narsingh, die voor Berghuis in de ploeg was gekomen. Hij werd in het strafschopgebied gevloerd en ging zelf achter de bal staan: 7-1.

Finale in De Kuip
Zo plaatste Feyenoord zich erg overtuigend voor de finale, die op zondag 19 april wordt gespeeld in De Kuip. Informatie over de kaartverkoop volgt in een later stadium via de officiële kanalen. Komende zondag komt Willem II op bezoek in een uitverkochte Kuip. Het wordt een duel tussen de nummers drie en vijf van de Eredivisie. De voorsprong van Feyenoord bedraagt drie punten, met nog een wedstrijd in te halen.