Feyenoord slaat gat met concurrent Willem II
Datum: 08-03-2020  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord heeft de voorsprong op Willem II in een onderling duel vergroot naar zes punten. De nummer vijf van de Eredivisie werd in een uitverkochte Kuip met 2-0 verslagen door goals van Jens Toornstra en Steven Berghuis.

Voor Feyenoord was de confrontatie met Willem II de derde wedstrijd in een week tijd. Vorige week zondag werd gelijkgespeeld bij PSV (1-1) en donderdag bereikte het team van trainer Dick Advocaat de finale van de KNVB Beker door NAC Breda met 7-1 te verslaan. Het was de vraag hoe de spelers deze wedstrijden hadden verwerkt.

Het team liet zien uitstekend in staat te zijn om drie duels in een week tijd te spelen. Feyenoord domineerde in eigen huis vanaf de eerste minuut en kwam amper in de problemen, onder meer dankzij een uitstekende laatste linie de sterk verdedigende Rick Karsdorp, Marcos Senesi, Eric Botteghin en Tyrell Malacia.

Laatstgenoemde leidde na een half uur spelen de openingstreffer van Jens Toornstra in. Malacia kwam op over de linkerflank en gaf laag voor op de middenvelder, die de bal meteen in het doel schoot. Vijf minuten later werd de voorsprong verdubbeld vanaf elf meter. De bal ging op de stip na een handsbal en Steven Berghuis knalde feilloos binnen: 2-0.

Met alweer de zevende rake strafschop van de aanvoerder in de Eredivisie was Feyenoord al in de eerste helft in veilige haven, want van Willem II had het team weinig te vrezen. Continu was er de controle en pas richting het eind van de wedstrijd kwamen er wat speldenprikjes, waar Justin Bijlow geen moeite mee had.

Bijna kreeg de doelman nog een assist op zijn, want hij gooide de bal over ruim vijftig meter naar invaller Luciano Narsingh, die door die snelle uitworp alleen op Willem II-doelman Timon Wellenreuther af kon. De aanvaller wipte de bal over de goalie heen, maar mikte ook net naast. Niet veel later stond Wellenreuther een doelpunt van Narsingh in de weg, waardoor het bij 2-0 bleef.

Daarmee boekte Feyenoord de tweede overwinning in een week tijd en verlengde het team de ongeslagen reeks in de competitie. Onder Advocaat is de ploeg nu al veertien duels ongeslagen. Volgende week staat een uitwedstrijd in eigen stad op het programma. Dan is Sparta Rotterdam de tegenstander (aftrap: 12:15 uur). Feyenoord bezet de derde plaats met nu zes punten voorsprong op nummer vijf Willem II.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Feyenoord wil tweede plaats officieel veiligstellen in Deventer
Slot: ‘Genoeg om voor te spelen in Sittard’
Teamnieuws: Bijlow en Trauner terug in wedstrijdselectie
Slot: ‘Wilden graag laten zien hoe goed we zijn’
Slot kijkt niet naar ranglijst voor Klassieker

Volgende wedstrijd

Feyenoord  VS  PEC Zwolle

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20