Feyenoord wint overtuigend in Tilburg na sterke tweede helft
Datum: 04-10-2020  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord begint de maand oktober met een overtuigende overwinning tegen Willem II. De wedstrijd kende een stroef begin, maar na de gelijkmaker van Ridgeciano Haps voor rust moesten de Tilburgers in de tweede helft het onderspit delven na doelpunten van Bryan Linssen en Steven Berghuis (2).

Feyenoord begon de wedstrijd met een elftal dat noodgedwongen op verschillende plekken was gewijzigd. Daardoor begon Uros Spajic aan de wedstrijd met nog weinig trainingen achter de rug. Het elftal leek last te hebben van de veranderingen en begon niet goed aan de wedstrijd. Dit resulteerde al snel in een treffer van Evangelos Pavlidis, die scoorde uit een hoekschop van Willem II.

De achtervolging op de gelijkmaker was van korte duur, want Ridgeciano Haps sloeg al snel toe. De linksback positioneerde zich goed in vijandelijk strafschopgebied en promoveerde een goede pass van João Carlos Teixeira tot een doelpunt.

Eerste treffer Linssen
Na verschillende kansen over en weer wisten de ploegen niet met een voorsprong richting de kleedkamers te gaan. Die voorsprong kwam er uiteindelijk snel na de start van de tweede helft toen Bryan Linssen zijn eerste treffer voor Feyenoord maakte met een knappe volley. Hij luidde daarmee een sterke fase in met grote kansen. Linssen – die als spits speelde – kreeg nog twee grote kansen, maar profiteerde niet van deze momenten.

Berghuis wederom trefzeker
Berghuis wist zijn kansen wel te benutten en zorgde met een goed geplaatst schot voor een 1-3 voorsprong door de bal na afleggen van opnieuw Teixeira de bal binnen te schuiven. In het laatste kwartier liet de aanvoerder weer zijn klasse zien toen hij doelman Robbin Ruiter de bal ontfutselde, deze voor zijn linker klaar legde en knap binnen krulde: 1-4.

Feyenoord aan kop
Feyenoord komt door de zege op tien punten na de eerste vier speelrondes. Dat is goed voor een gedeelde koppositie in de Eredivisie. Naast de overwinning kende deze zondag nog een ander positief moment. Tyrell Malacia is hersteld van zijn blessure en mocht als invaller nog wat minuten maken van Dick Advocaat. Ook Orkun Kökcü – die eerder last had van een lichte blessure – kreeg nog speelminuten van de hoofdtrainer.

De volgende competitiewedstrijd van Feyenoord wordt op zondag 18 oktober gespeeld in De Kuip. Het team treft dan stadgenoot Sparta Rotterdam en kan zich opmaken voor een derby in een leeg stadion.