Advocaat : ‘Gelijkspel niet meer dan logisch’
Datum: 18-10-2020  Bron: feyenoord.nl
Een gelijkspel bij Feyenoord – Sparta Rotterdam was in de ogen van trainer Dick Advocaat terecht. ‘Met alle respect, maar thuis moeten wij van Sparta winnen,’ was de hoofdcoach duidelijk. ‘Maar wij waren erg slordig en zij maakten het ons erg moeilijk, dus daarom kan ik leven met dit gelijkspel.’

Feyenoord had met name moeite met de speelwijze van de stadgenoot. ‘Sparta zette achterin alles dicht en hun aanvallers liepen op elke bal. Dat blijft oppassen, tot de laatste minuut,’ doelde Advocaat op de levensgrote kans voor Deroy Duarte, die Justin Bijlow de 1-2 zag voorkomen met een puike redding.

Advocaat predikte realisme na het teleurstellende resultaat in een lege Kuip. ‘We hebben nog steeds niet verloren,’ stipte hij aan voor de camera van FOX Sports. ‘Mensen moeten niet denken dat wij iedere wedstrijd winnen. De tweede helft tegen ADO was aardig, Willem II-uit was aardig en de trainingen afgelopen week ook. Het is zonde dat dit er dan in deze wedstrijd niet uit komt.’

Komende donderdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma: Dinamo Zagreb-uit. Het is de vraag of Leroy Fer dan inzetbaar is. Hij verliet het veld voortijdig met een bovenbeenblessure. Advocaat: ‘Leroy is voor ons een heel bepalende speler, maar als hij er niet is zal er gewoon een ander moeten spelen.’