Tiental Feyenoord sleept punt uit het vuur in Moskou
Datum: 26-11-2020  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord heeft een punt overgehouden aan de lastige Europese uitwedstrijd tegen CSKA Moskou. Kort na rust werd het elftal van Dick Advocaat teruggebracht tot een tiental door een rode kaart (twee keer geel) voor Nicolai Jørgensen, maar ook in ondertal hield de ploeg knap stand: 0-0.

Het was niet voor het eerst deze week dat Feyenoord zich met tien man naar een resultaat moest knokken. Afgelopen zondag werd een 1-0 achterstand tegen Fortuna Sittard met een man minder nog omgebogen naar een 1-3 overwinning. In de vierde Europa League-wedstrijd bleef het bij een gelijkspel. Gezien de omstandigheden een goed resultaat, al mocht Feyenoord door twee enorme kansen voor rust ook aanspraak maken op meer.

Kansen Jørgensen en Nieuwkoop
Zo had Nicolai Jørgensen in de kou na ruim een half uur spelen de bal voor het inglijden. Steven Berghuis speelde de bal laag richting de doelmond waar de Deense spits net een seconde te laat kwam om zijn rechterbeen op een goede manier tegen de bal te zetten. Daardoor tikte hij ‘m ongelukkig over de achterlijn. Bart Nieuwkoop had kort voor rust ook al geen geluk. De rechtsback dook op in het strafschopgebied en kopte de voorzet van Orkun Kökcü op de handen van de doelman.

In de tegenaanval na de kans voor Nieuwkoop kreeg CSKA Moskou de grootste kans die in de eerste helft voor de Russen te noteren viel. Chidera Ejuke dacht alleen op doelman Nick Marsman af te kunnen, maar had niet meer op Marcos Senesi gerekend. De Argentijnse centrumverdediger knokte zich knap naast de watervlugge aanvaller en voorkwam zo dat hij vanuit een gevaarlijke positie kon uithalen.

Twee keer geel
Feyenoord was na de goede mogelijkheden in de eerste helft vol vertrouwen. Toch konden de grootse plannen al gauw in de prullenbak. Jørgensen kreeg namelijk al in de 48ste minuut zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. De arbiter bestrafte hem voor hetzelfde vergrijp dat hem in de eerste helft ook al een kaart had gekost: het meenemen van een arm in een kopduel. Zuur voor de Deen en Feyenoord, dat opnieuw moest strijden met tien man.

Dit ging Feyenoord – net als afgelopen zondag – goed af. CSKA Moskou kwam amper tot kansen door het goede verdedigende werk van de bezoekers. De grootste mogelijkheid voor de thuisploeg werd weliswaar benut door Ilya Shkurin, maar dat deed de invaller vanuit buitenspelpositie. Advocaat zal het punt koesteren. Door het gelijkspel klimt Feyenoord namelijk een plek in Poule K, waarin Dinamo Zagreb door een 0-2 overwinning bij Wolfsberger AC aan de leiding gaat.

Komende donderdag komt Dinamo Zagreb op bezoek in De Kuip. Een week later treft Feyenoord in de laatste groepswedstrijd Wolfsberger AC in Oostenrijk.