Onfortuinlijk Feyenoord verliest van Vitesse
Datum: 21-12-2020  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord heeft voor het eerst een competitiewedstrijd onder leiding van Dick Advocaat verloren. Vitesse verdedigde in de tweede helft van de Eredivisie-topper met succes een 1-0 voorsprong, al mocht dat vanwege de legio kansen voor de bezoekers een klein wonder heten.

Dick Advocaat had een puzzel te leggen door de afwezigheid van onder anderen Steven Berghuis, Orkun Kökcü en João Teixeira. De uitkomst was een 5-3-2-formatie, waarin ook Vitesse aan de aftrap verscheen. Vooraf deelde de oefenmeester de gedachte erachter: ‘Dan staat alles tegenover elkaar en is het Jantje tegen Pietje. Laat maar zien wie de betere is.’

Goede organisatie
Het leverde een interessante wedstrijd op, waarin de organisatie van Feyenoord goed stond. De ploeg streed voor iedere meter in het Gelredome en kreeg via Eric Botteghin (kopbal gekeerd), Mark Diemers (schot net naast) en Bryan Linssen (schot gekraakt) zelfs enkele spaarzame mogelijkheden.

Vitesse kreeg dit soort kansen ook en verzilverde er eentje voor rust. Na een te scherpe vrije trap van Feyenoord in de veertigste minuut moest de ploeg omschakelen. Riechedly Bazoer profiteerde daarvan en vond met een diepe bal Loïs Openda, die Marcos Senesi voorbijging en aflegde op Oussama Darfalou. Voor de Algerijnse spits van Vitesse was het een koud kunstje om de bal in het doel te schuiven: 1-0.

Sterke tweede helft
Na rust was Feyenoord er alles aan gelegen om de ongeslagen status in de Eredivisie te behouden en mogelijk zelfs drie belangrijke punten mee te nemen uit Arnhem. De aanval werd gezocht door Advocaat, die onder meer Luis Sinisterra en Luciano Narsingh inbracht voor Leroy Fer en Bart Nieuwkoop. De aanvallende intenties leverden enorme kansen op voor Linssen en Jørgensen.

Zo knikte Linssen de bal tegen de voeten van de doelman en miste de ex-Vitessenaar een schot van dichtbij, terwijl Jørgensen een kans in de rebound liet liggen. Ook Uros Spajic deed een duit in het zakje. De verdediger raakte met een knal van afstand nog de bovenkant van de lat en werkte de bal na een hoekschop uit de draai maar net over het doel.

Spannend slot
Misschien waren de grootste kansen in de absolute slotfase wel voor Botteghin en Sinisterra. In de eerste minuut van de blessuretijd had de Braziliaan de bal voor het intikken na een harde voorzet van Tyrell Malacia, maar de bal verdween niet in het doel maar hoog over. Sinisterra knikte de bal op doel, maar Pasveer tikte ‘m tegen de lat, waardoor de 1-0 stand bleef staan.

Feyenoord sluit het kalenderjaar 2020 woensdag af in De Kuip met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Er wordt om 21:00 uur afgetrapt.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Slot: ‘Genoeg om voor te spelen in Sittard’
Teamnieuws: Bijlow en Trauner terug in wedstrijdselectie
Slot: ‘Wilden graag laten zien hoe goed we zijn’
Slot kijkt niet naar ranglijst voor Klassieker
Feyenoord wacht midweekse speelronde aan de Dijk

Volgende wedstrijd

Go Ahead Eagles  VS  Feyenoord

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20