Advocaat tevreden na stadsderby
Datum: 10-01-2021  Bron: feyenoord.nl
Dick Advocaat schoof zondag goedgehumeurd aan voor de persconferentie na afloop van de derby op Het Kasteel. De coach was uiteraard tevreden met het resultaat (0-2), maar ook met de wijze waarop zijn ploeg uit de winterstop was gekomen.

Het enige wat Advocaat zijn spelers kon verwijten, is dat het duel niet eerder in het slot werd gegooid. Feyenoord kwam al snel op voorsprong en miste zowel voor als na rust meerdere kansen om meer afstand te nemen. ‘We hadden de wedstrijd eerder kunnen en moeten beslissen, maar we kwamen in elk geval wel in die positie. Als je hier op toch overtuigende wijze met 0-2 wint, heb je het gewoon goed gedaan’, oordeelde de coach.

Advocaat zag onder meer Lucas Pratto tweemaal in scoringspositie komen. In de eerste helft stond de paal zijn eerste goal in de weg, na rust raakte hij de bal verkeerd na een voorzet van Luis Sinisterra. ‘Hij weet waar hij moet lopen,’ stelde Advocaat. ‘Lucas maakt een positieve indruk. Hij heeft pas een paar keer getraind, maar toonde zich erg leergierig en was direct bezig met de andere jongens. Ik ben tevreden over hem vandaag.’

Ook Feyenoords achterhoede kon rekenen op de complimenten van de coach. ‘Zij hebben bijna geen kans gehad, ondanks dat hun opportunistische speelwijze lastig te bespelen is. Als je niet continu scherp en geconcentreerd bent, kan een van die lange ballen een keer verkeerd vallen. Daar zijn we goed mee omgegaan.’

Met de zege op Spangen is de maand goed begonnen voor Feyenoord, zeker in de wetenschap dat er nog veel duels wachten met en tussen de concurrentie. Zo staat later deze zondag Ajax – PSV op het programma, een duel waar Advocaat zich op verheugd. ‘Als je zelf gewonnen hebt, is het altijd lekker om naar zo’n topwedstrijd te gaan kijken. Ik ga ervoor zitten,’ sloot de coach af, vlak voor de terugreis naar Rotterdam-Zuid.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Feyenoord wil tweede plaats officieel veiligstellen in Deventer
Slot: ‘Genoeg om voor te spelen in Sittard’
Teamnieuws: Bijlow en Trauner terug in wedstrijdselectie
Slot: ‘Wilden graag laten zien hoe goed we zijn’
Slot kijkt niet naar ranglijst voor Klassieker

Volgende wedstrijd

Feyenoord  VS  PEC Zwolle

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20