Advocaat: ‘Bekertoernooi voor ons heel belangrijk’
Datum: 19-01-2021  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord is in fysiek opzicht goed uit de Klassieker gekomen van afgelopen weekend. Dat zei Dick Advocaat dinsdag tijdens de persconferentie, aansluitend op de laatste training voor de bekerwedstrijd tegen Heracles Almelo. De hele selectie stond op het trainingsveld en dus heeft de coach woensdag flink wat te kiezen in De Kuip.

Ook in mentaal opzicht moet het bij Feyenoord normaal gesproken wel goed zitten, na een Klassieker waarin de ploeg liet zien waartoe het in staat is. Toch biedt het sterke optreden in Amsterdam volgens Advocaat geen enkele garantie. ‘Elke wedstrijd is weer anders,’ sprak de coach nuchter. ‘Voor ons moet de wijze waarop we gespeeld hebben vooral een stimulans zijn richting woensdag.’

Dan begint ook voor Feyenoord het bekertoernooi, waarin de belangen dit seizoen nog groter zijn dan gebruikelijk. De winnaar van de beker plaatst zich voor de laatste voorronde van de Europa League en is hoe dan ook verzekerd van Europees voetbal tot de winterstop. Bij verlies in de voorronde is er het vangnet van de Conference League, een nieuw Europees toernooi dat komend seizoen het levenslicht ziet.

‘De beker is voor ons heel belangrijk’, bevestigde Advocaat aan de vooravond van de achtste finale tegen Heracles. ‘Het blijft gewoon de kortste weg naar Europa. Vorig jaar hebben we de finale gehaald, al werd die helaas niet meer gespeeld. Dat willen we weer en dat moeten we woensdag als team ook uitstralen.’

Hoe Feyenoord zich gaat proberen te plaatsen voor de kwartfinales, daarover wilde Advocaat dinsdag nog niet al teveel kwijt. Zo liet hij in het midden wie er in de punt van de aanval begint, Nicolai Jørgensen of Lucas Pratto. Wel verklapte de coach een basisplaats voor de volledig herstelde Orkun Kökcü, die zich zodoende kan opmaken voor zijn eerste speelminuten sinds half december 2020.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Slot: ‘Genoeg om voor te spelen in Sittard’
Teamnieuws: Bijlow en Trauner terug in wedstrijdselectie
Slot: ‘Wilden graag laten zien hoe goed we zijn’
Slot kijkt niet naar ranglijst voor Klassieker
Feyenoord wacht midweekse speelronde aan de Dijk

Volgende wedstrijd

Go Ahead Eagles  VS  Feyenoord

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20