Goed gevoel bij Advocaat ondanks coronazorgen
Datum: 02-04-2021  Bron: feyenoord.nl
De voorbereiding van Feyenoord op de hervatting van de competitie verloopt verre van vlekkeloos. Net nu Dick Advocaat zijn groep weer compleet had na de internationale verplichtingen van afgelopen week, kon hij vrijdag als gevolg van een positief geteste speler een streep zetten door vier namen. Daar kwam later nog een enkelblessure voor Nicolai Jørgensen bij. Zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Een coronabesmetting was sinds begin oktober niet meer voorgekomen bij Feyenoord. ‘Dus dit kwam als een verrassing en dat hakt er toch aardig in,’ vertelde Advocaat vrijdag tijdens de persconferentie. ‘Zeker omdat we met onze clubarts en een viroloog al langere tijd twee heel belangrijke mensen bij ons hebben die alles heel goed in de gaten houden en zorgen dat de groep zich strak aan de maatregelen houdt. Maar dat is het gevaarlijke aan deze pandemie en dit virus: het is bijna niet te voorkomen.’

Hoewel het aantal afwezigen nog kan oplopen vanwege de nieuwe tests die vrijdag zijn afgenomen, wilde Advocaat daar niet teveel mee bezig zijn. ‘We gaan uit van de spelers die wel beschikbaar zijn,’ stelde de coach, die verder vanwege de privacywetgeving uiteraard niet kon ingaan op namen.

Welke elf spelers er zondag ook in het veld staan, ze moeten volgens Advocaat stuk voor stuk doordrongen zijn van de noodzaak om drie punten te pakken. Twee weken terug bewees Feyenoord zichzelf in de race om Europees voetbal een zeer slechte dienst, door thuis tegen FC Emmen gelijk te spelen.

De belangrijkste oorzaak daarvan was dat het elftal in die wedstrijd vooral na rust niet als team opereerde, aldus Advocaat. De coach sprak er afgelopen weken individueel over met een aantal jongens en hield daaraan een goed gevoel over. ‘De komende weken moet het beter. Dat is voor de spelers zelf, maar vooral voor Feyenoord belangrijk. Alleen al door met veel energie en inzet te spelen, kunnen we weer betere resultaten gaan halen.’

Feyenoord – Fortuna Sittard begint zondag om 12:15 uur en is live te zien op ESPN 2.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Slot: ‘Blij met wat ik vanavond heb gezien’
Feyenoord wil tweede plaats officieel veiligstellen in Deventer
Slot: ‘Genoeg om voor te spelen in Sittard’
Teamnieuws: Bijlow en Trauner terug in wedstrijdselectie
Slot: ‘Wilden graag laten zien hoe goed we zijn’

Volgende wedstrijd

Feyenoord  VS  PEC Zwolle

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20