Goed gevoel bij Advocaat ondanks coronazorgen
Datum: 03-04-2021  Bron: feyenoord.nl
De voorbereiding van Feyenoord op de hervatting van de competitie verloopt verre van vlekkeloos. Net nu Dick Advocaat zijn groep weer compleet had na de internationale verplichtingen van afgelopen week, kon hij vrijdag als gevolg van een positief geteste speler een streep zetten door vier namen. Daar kwam later nog een enkelblessure voor Nicolai Jørgensen bij. Zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Een coronabesmetting was sinds begin oktober niet meer voorgekomen bij Feyenoord. ‘Dus dit kwam als een verrassing en dat hakt er toch aardig in,’ vertelde Advocaat vrijdag tijdens de persconferentie. ‘Zeker omdat we met onze clubarts en een viroloog al langere tijd twee heel belangrijke mensen bij ons hebben die alles heel goed in de gaten houden en zorgen dat de groep zich strak aan de maatregelen houdt. Maar dat is het gevaarlijke aan deze pandemie en dit virus: het is bijna niet te voorkomen.’

Hoewel het aantal afwezigen nog kan oplopen vanwege de nieuwe tests die vrijdag zijn afgenomen, wilde Advocaat daar niet teveel mee bezig zijn. ‘We gaan uit van de spelers die wel beschikbaar zijn,’ stelde de coach, die verder vanwege de privacywetgeving uiteraard niet kon ingaan op namen.

Welke elf spelers er zondag ook in het veld staan, ze moeten volgens Advocaat stuk voor stuk doordrongen zijn van de noodzaak om drie punten te pakken. Twee weken terug bewees Feyenoord zichzelf in de race om Europees voetbal een zeer slechte dienst, door thuis tegen FC Emmen gelijk te spelen.

De belangrijkste oorzaak daarvan was dat het elftal in die wedstrijd vooral na rust niet als team opereerde, aldus Advocaat. De coach sprak er afgelopen weken individueel over met een aantal jongens en hield daaraan een goed gevoel over. ‘De komende weken moet het beter. Dat is voor de spelers zelf, maar vooral voor Feyenoord belangrijk. Alleen al door met veel energie en inzet te spelen, kunnen we weer betere resultaten gaan halen.’

Feyenoord – Fortuna Sittard begint zondag om 12:15 uur en is live te zien op ESPN 2.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Advocaat: ‘Het is hard werken om aan de punten te komen’
Feyenoord doet goede zaken in Utrecht
Advocaat: ‘Voor beide teams belangrijke wedstrijd’
Advocaat: ‘Ik zag een Feyenoord dat wilde voetballen’
Drie punten voor Feyenoord op eerste paasdag

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd

Feyenoord  VS  Vitesse

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
28  
72
2.  
PSV Eindhoven
29  
61
3.  
AZ Alkmaar
29  
61
4.  
Vitesse
29  
56
5.  
Feyenoord
29  
54
6.  
FC Groningen
29  
46
7.  
FC Utrecht
28  
43
8.  
Heracles
29  
39
9.  
FC Twente
29  
37
10.  
SC Heerenveen
29  
37
11.  
Sparta Rotterdam
29  
34
12.  
Fortuna Sittard
29  
34
13.  
PEC Zwolle
29  
32
14.  
RKC Waalwijk
29  
26
15.  
Willem II
29  
22
16.  
VVV-Venlo
29  
19
17.  
FC Emmen
29  
21
18.  
ADO Den Haag
29  
16