Feyenoord blijft achtervolger van Vitesse
Datum: 25-04-2021  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord is er met tien man niet in geslaagd om op de ranglijst over Vitesse heen te wippen. Tijdens een directe confrontatie tussen de nummer vier en vijf van de Eredivisie werd er zondag niet gescoord: 0-0. Daardoor heeft de formatie van Dick Advocaat nog vier duels om de achterstand van twee punten goed te maken en daarmee een Europees ticket te bemachtigen.

Feyenoord – Vitesse was de eerste van ‘vijf finales’, zoals Dick Advocaat de laatste serie wedstrijden van het seizoen 2020-2021 vrijdag omschreef. Hij noemde de eerste een ‘cruciaal duel’, omdat de belangen groot waren. Bij een zege op Vitesse zouden de geel-zwarten worden ingehaald, terwijl de achterstand bij een nederlaag op zou lopen tot vijf punten.

6.500 supporters in De Kuip
Zijn team kon zich gesteund voelen door 6.500 seizoenkaarthouders. Zij mochten voor het eerst in 210 dagen weer een wedstrijd bijwonen in De Kuip en schaarden zich als één man achter Feyenoord, dat die steun ook echt nodig had. Hoewel het balbezit voor de thuisploeg was, waren de kansen namelijk voor de bezoekers.

In de eerste helft moest Justin Bijlow meermaals zijn doel uit komen om een tegentreffer te voorkomen. Vitesse profiteerde keer op keer van slordig balverlies van Feyenoord en kon Loïs Openda steeds lanceren. De watervlugge aanvaller vocht enkele één-tegen-één-duels uit met de Feyenoord-doelman en steeds kwam Bijlow als winnaar uit de strijd.

Rood voor Berghuis
Hij hield zijn ploeg met zijn goede spel op de been. Desalniettemin slaagde Feyenoord er niet meer in om Vitesse de nekslag uit te delen. Na rust waren er wat meer mogelijkheden, maar juichen kon het legioen bij de terugkeer in De Kuip niet. Het zag de thuisploeg zelfs eindigen met tien man na een met rood bestrafte tackle van Steven Berghuis.

De achterstand op Vitesse blijft door het doelpuntloze gelijkspel twee punten. Komende zondag gaat Feyenoord op bezoek bij hekkensluiter ADO Den Haag (aftrap: 12:15 uur).