Slot gebruikt 24 Feyenoorders bij start voorbereiding
Datum: 26-06-2021  Bron: feyenoord.nl
Aan het eind van de eerste trainingsweek heeft Feyenoord meteen de eerste oefenwedstrijd afgewerkt. Tegen KAA Gent gaf hoofdtrainer Arne Slot zaterdagmiddag zowat alle spelers die hij nu tot zijn beschikking heeft speelminuten. Op Varkenoord eindigde het duel in 1-1.

De eerste weken van de voorbereiding staan voor Feyenoord in het teken van het inslijpen van de speelwijze die Slot voor ogen heeft. Het resultaat is in die zin van ondergeschikt belang, al geeft een goede uitslag uiteraard het nodige vertrouwen, evenals goed spel, fijne acties en goals.

Naoufal Bannis – een van de 24 spelers die minuten kreeg – zal bijvoorbeeld een goed gevoel overhouden aan het duel. De spits maakte namelijk de eerste Feyenoord-treffer van 2021-2022 en dat ook nog eens in het nieuwe thuistenue (hier te bestellen). Na een vlammend schot van Achraf El Bouchataoui tikte hij de bal na rust in de rebound in het doel.

Daarmee trok Bannis de stand gelijk. KAA Gent opende in de 55ste minuut de score, na een balverovering rond het strafschopgebied van Feyenoord. Tarik Tissoudali, die ooit actief was in de Eredivisie bij onder meer De Graafschap, omspeelde doelman Devin Remie en schoof de bal over de doellijn.

Waar voor rust de grootste kans voor Bryan Linssen was (goal afgekeurd wegens een overtreding), volgden er op het doelpunt van Bannis na geen enorme mogelijkheden meer. De 1-1 eindstand op het scorebord was een goede weerspiegeling van de verhoudingen op het hoofdveld van Varkenoord.

Volgende week zaterdag speelt Feyenoord de tweede oefenwedstrijd. AEK Athene komt dan op bezoek. Klik hier voor meer informatie.

Feyenoord – KAA Gent 1-1
Scoreverloop:
55’ Tissoudali 0-1
62’ Bannis 1-1

Opstelling Feyenoord (eerste helft): Bijlow; Hall (31’ Owusu), Fer, Senesi, Malacia; Toornstra, Burger, Til; Antonucci, Linssen, Sinisterra.

Opstelling Feyenoord (tweede helft): Remie; Skogen, Valk, Hendriks, Haps; El Bouchataoui, Diemers, Hartjes; Azarkan, Bannis, Vente (77’ Milambo).