Hatrick Til behoedt Feyenoord voor blamerende uitschakeling
Datum: 29-07-2021  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord heeft zich geplaatst voor de derde voorronde van de Europa Conference League, maar dat ging donderdagavond in de returnwedstrijd tegen FC Drita allesbehalve soepel. De ploeg uit Kosovo kwam in De Kuip zelfs op een 1-2 voorsprong. Guus Til nam de ploeg met drie goals bij de hand en tekende voor een 3-2 zege.

Vorige week ging het er na het doelpuntloze gelijkspel in Kosovo al over: een vroege openingstreffer. Die zou het voor Feyenoord gemakkelijker maken om een uitermate defensief ingestelde ploeg als FC Drita te bespelen. Hoofdtrainer Arne Slot had dan ook weinig te klagen na de eerste goal van Guus Til in de zevende minuut.

Korte corner
Die 1-0 viel bovendien uit een korte corner, iets waar Slot en zijn staf de spelersgroep na het uitduel – met voornamelijk hoge voorzetten zonder rendement – op had gewezen. De bal ging na de korte corner naar Bryan Linssen, die knikte terug en Til kopte vrij binnen. Toch zag Slot ook al vroeg in de wedstrijd de eerste momenten van Drita, dat op de counter loerde en er soms gevaarlijk uit kwam.

In de twaalfde minuut verzilverden de bezoekers zo’n moment. Marko Simonovski kwam voor zijn directe tegenstander en schoot de 1-1 binnen, waarna Astrit Fazliu vier minuten later zelfs voor 1-2 zorgde. Hij profiteerde van een slippertje van Leroy Fer, kreeg de bal langs Justin Bijlow en dompelde de 25.000 toeschouwers in De Kuip even in rouw.

Billenknijpen
Op een achterstand tegen FC Drita had namelijk niemand in Rotterdam gerekend. Toch hielden de Kosovaren die score lang op het bord. Pas in de 67ste minuut bracht Til Feyenoord met een knappe kopbal op een voorzet van Marcos Senesi helemaal terug in de wedstrijd. Het bleef zelfs tot in de slotseconden van de reguliere speeltijd billenknijpen, tot de aanwinst in de rebound ook nog zijn derde van de avond maakte en de spanning die in het stadion was opgebouwd liet ontladen.

Onderaan de streep telt de zege en is het ticket voor de derde voorronde van de Europa Conference League binnen. Maar iedere Feyenoorder was na afloop reëel: de manier waarop deze zege tot stand kwam was ondermaats. Bovendien kreeg FC Drita te veel kansen, zelfs na de 2-2 nog. Dat moet volgende week donderdag (uit) tegen FC Luzern stukken beter, zo klonk het eensluidend vanuit De Kuip.

Feyenoord – ADO Den Haag
Zondag komt eerst ADO Den Haag nog op bezoek in Rotterdam voor een oefenwedstrijd. Die wordt gespeeld over 4x 30 minuten. Wil jij erbij zijn? Dat kan nog. Bestel jouw ticket(s) direct in de Online Ticketshop.