Slot gebruikt 29 spelers in 120 minuten tegen ADO
Datum: 01-08-2021  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord heeft zondag de laatste oefenwedstrijd gespeeld voor het vervolg in de Europa Conference League. In De Kuip werd het 1-1 tegen ADO Den Haag, een duel dat over 4x 30 minuten werd afgewerkt en dus 120 minuten duurde.

De lengte van de wedstrijd bood beide coaches de kans om te experimenteren en in het geval van Arne Slot om spelers speeltijd te bieden die de afgelopen tijd minder aan bod waren gekomen. Zo gaf Feyenoords hoofdcoach al voorafgaand aan het duel aan dat de basisspelers van de Europese ontmoeting met FC Drita slechts een half uur in actie zouden komen. Uitzondering was Alireza Jahanbakhsh, die na drie kwartier werd afgelost.

Veel van de ongeveer 7.500 supporters in het stadion zullen het eerste uur vooral gelet hebben op Gernot Trauner. De begin deze week gecontracteerde Oostenrijker maakte tegen ADO Den Haag zijn eerste speelminuten voor Feyenoord. Hij vormde een verdedigingsduo met Marcos Senesi en later met Wouter Burger.

Naarmate het duel vorderde werd de gemiddelde leeftijd aan Rotterdamse zijde steeds jonger. Slot gebruikte alle 29 spelers die hij had geselecteerd en gunde vooral na het eerste deel van de wedstrijd veel jeugdspelers de kans, waaronder Twan van der Zeeuw, Noah Naujoks en Mimeirhel Benita als invaller in het laatste deel. Tegenvaller was het uitvallen van Antoni Milambo en Christian Conteh, die beiden met een blessure het veld voortijdig moesten verlaten.

Hoewel van spektakel weinig sprake was, leek Feyenoord het oefenduel wel winnend af te sluiten. Dat was op basis van de kansenverhoudingen ook terecht geweest, aangezien tweemaal de lat en eenmaal de paal werd geraakt. Róbert Bozeník benutte na dik tachtig minuten spelen een penalty, nadat Marouan Azarkan in het strafschopgebied naar de grond was gegaan.

Een kwartiertje voor tijd gaf Feyenoord de voorsprong echter uit handen. Yahya Boussakou kon alleen op doelman Thijs Jansen af en faalde niet: 1-1. Zo kwam er na 120 minuten voetbal geen winnaar uit de strijd en kan het team van Slot zich gaan richten op de trip naar Zwitserland, waar komende donderdag de eerste ontmoeting wacht met FC Luzern in de derde voorronde van de Europa Conference League.